ویدیو آموزشی رایگان اینورتر S120 زیمنس
ویدیوی آموزشی رایگان راه اندازی سروو موتور زیمنس با درایو S120 توسط مهندس محمود باقری اصفهانی تدریس شده و در […]
ویدیوی آموزشی رایگان راه اندازی سروو موتور زیمنس با درایو S120 توسط مهندس محمود باقری اصفهانی تدریس شده و در وبسایت نیک صنعت بهصورت رایگان قرار گرفته است.
سرفصلهای ویدیو آموزشی
- آشنایی با سخت افزار پک درایو سینامیکس S120 شامل کنترل یونیت (cu 320) , پاور ماژول ( PM)
- آشنایی با سرو موتور زیمنس همراه با اینترفیس مخصوص انکودر تحت شبکه DRIVE-CLIQ با عنوان SM
- آشنایی با شبکه DRIVE-CLIQ و معرفی کابل و pin out مخصوص آن و معرفی تفاوت کابل شبکه انکودر با دیگر کابلهای DRIVE-CLIQ در درایوهای سینامیکس
- نحوه آپلود و دانلود برنامه در کنترل یونیت درایو سینامیکس با نرم افزار simotion scout (سیموشن اسکات)
- نحوه کانفیگ کردن سروو موتور زیمنس تحت شبکه DRIVE-CLIQ و نحوه توپولوژی شبکه
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید دوره درایو S120 تماس بگیرید.
اجزا و قطعات اصلی اینورتر S120 زیمنس
درایو سری S120 سینامیکس از برند زیمنس جزء پیشرفتهترین و کاربردیترین دستگاههای کنترل کننده دور موتور الکتریکی است که توانایی کنترل کردن موتور آسنکرون و سنکرون را دارند. همچنین این اینورتر توسط شبکه ارتباطی پروفی باس و پروفی نت و شبکه CAN پیکربندی میشود.
در پیکربندی درایو سینامیکس S120 به طور دقیق برای جلوگیری از خرابی و تعمیر درایو زیمنس اجزای زیر وجود دارند که باید در نظر گرفته شود.
- درایو CONTROL UNIT به امکانات پردازشگری و کنترل (این دستگاه قادر است به CONTROL UNIT وصل شود و توسط پی ال سی کنترلر منطقی و برنامه پذیر مدیریت گردد.)
- کارت تغذیه برای تأمین ولتاژ مورد نیاز لینک DC
- کارت و ماژول خروجی برای کنترل کردن موتور
- فیلتر ورودی و مقاومت ترمز برای بهینه شدن توان و کم شدن نوسانات ولتاژی
خلاصهای از ویدیوی راه اندازی سروو موتور زیمنس با درایو S120
به طور کلی مراحل راه اندازی سیستم کنترل تحت شبکه ارتباطی در ویدیو با توجه به نکات فنی بیان شده است. که ما به طور مختصر بیان کردیم.
همانطور که در ویدیوی آموزشی مشاهده کردید، سیستم شبکه از نوع پروفی باس است که دارای تعدادی ورودی و خروجی و ترمینال تغذیه 24V است. این دستگاه قادر است به CONTROL UNIT وصل شود و توسط پی ال سی کنترلر منطقی و برنامه پذیر مدیریت گردد.
ترمینالهای قسمت بالایی که در ویدیو مشخص است مربوط به شبکه درایو کلیک است که در سری سینامیکس انجام میشود و بخش سخت افزار آن از طریق کابلهای معمولی انجام میشود. در واقع اتصالات شبکه در برنامه نویسی (توپولوژی) مشخص میشود. توپولوژی مشخص میکند که شبکه کلیک به چه شکلی وصل شود. با کمک شبکه درایو کلیک میتوان عیب یابی و تعمیر درایو S120 را انجام داد.
این دستگاه دارای کنترل پنل است که در زیر آن (فلش مموری) قرار میگیرد و این حافظه مختص درایو زیمنس است. نکته قابل توجه اینکه در زمان روشن بودن درایو فلش مموری را خارج نکنید.
برای قسمت پروفی باس دو عدد سلکتور برای مشخص کردن آدرس Profibus قرار گرفته است. اگر آدرس روی حالت صفر و صفر باشد، امکان خواندن آدرس در بخش نرم افزار وجود دارد. اما در صورتیکه آدرس تنظیم شده باشد باید توسط سخت افزار خوانده شود.
روشهای اتصال به کنترل پنل درایو s120 برای برنامه نویسی
- پورت X127 روی درایو که پورت LAN میباشد.
- از شبکه پروفی باس توسط پی سی آداپتور میتوان متصل شد.
- از طریق پورت RS-232 که میتوان توسط کابل میکرو مستر X32 وصل شد.
معرفی بخش تغذیه درایو S120
بخش تغذیه سیستم (در اینجا چون از UNIT تغذیه بهرهمند نیستیم، از تغذیه عمومی استفاده کردیم) به منبع تغذیه از نوع تک فاز متصل است که ولتاژ DC تولید میکند. تغذیه را پاور ماژول وصل کردیم که بخش پاور، IGBT و کابل کنترل شبکه درایو کلیک دارد که انکودر و ارتباط شبکه و کنترل یونیت را برقرار میکند. در بخش بالایی یه تغذیه پین قرار دارد که 24 ولت تغذیه این مدار را مشخص میکند که باید وصل شود. این درایو سه فاز نمیگیرد (درایو هایی با قابلیت سه فاز کنترل یونیت به شکل کامپکت یا جداگانه قرار دارد). یکی از نکات مهم آموزش درایو S120 این است که بتوان خرابی را تشخیص داد یا از بروز خرابی پیشگیری کرد. پس برای کاهش هزینه تعمیر درایو باید به خوبی آنها را آموزش ببینید.
آشنایی با سروو موتور
سروو موتور استفاده شده در ویدیو از برند زیمنس است که در بخش انتهای آن انکودر قرار دارد که توسط ماژول واسط با نام SMI10 از طریق شبکه درایو کلیک متصل شده است. از سروو موتوری استفاده شده است که دارای انکودر Resolver میباشد. این انکودر توسط ماژول smi10 به کنترل یونیت وصل شده است. اگر انکودر و یا موتور دیگری در دسترس دارید از ماژول دیگری چون SMC10 استفاده کنید. در این شرایط مشخصات موتور به شکل خودکار و اتوماتیک قابل خواندن نیست و باید دستی داخل نرم افزار وارد شود.
خلاصهای از بررسی ویدیو برای معرفی سروو موتور به شرح زیر است.
- استفاده از سروو موتور با Encoders رزولور
- اتصال رزولور توسط ماژول SM10
- مشخصات موتور در مموری SMI ذخیره است.
آموزش PLC زیمنس کمک میکند تا بتوانید به تنظیمات و پیکربندی و برنامه نویسی دستگاه مسلط شوید و نحوه کار با آن را بهصورت تخصصی فرا بگیرید.
راههای ارتباطی نیک صنعت:
- تماس با نیک صنعت: 87700210
- واحد فروش نیک صنعت: 09197872783
- واحد تعمیرات نیک صنعت: 09197872789
- ایمیل نیک صنعت: info@nicsanat.com
- آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، کوچه پیمانی (یازدهم)، پلاک 17
نظرات کاربران