نحوه اتصال پتانسیومتر به اینورتر

پتانسیومتر دستگاه مقاومت متغیر است که به‌عنوان تجهیز کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرد. در سیستم‌های اینورتر، پتانسیومتر برای تنظیم ولتاژ خروجی یا فرکانس کاربرد دارد و این تغییرات باعث تنظیمات سرعت موتور الکتریکی می‌شود.

در واقع پتانسیومتر نوعی سنسور موقعیت می‌باشد. که برای اندازه گیری و جابه‌جایی در جهات مختلف کاربرد دارد. پتانسیومتر خطی جابه‌جایی را به‌صورت خطی و پتانسیومتر چرخشی جابه‌جایی چرخشی را اندازه‌گیری می‌کنند. در صنعت اتوماسیون این دستگاه نقش اساسی دارد به همین دلیل در این آموزش ویدیویی از سری فیلم‌های آموزشی رایگان درایو اینوت،‌ نحوه اتصال پتانسیومتر به اینورتر اینوت را به زبان ساده و کامل توضیح داده‌ایم.

نحوه اتصال پتانسیومتر به درایو با ورودی آنالوگ

در اینجا به بررسی روش اتصال پتانسیومتر سه سیمه به درایو اینوت به منظور کنترل سرعت موتور الکتریکی توسط ورودی آنالوگ می‌پردازیم. این روش برای کنترل پایدار دور موتور الکتریکی در پروژه‌های صنعتی راهکاری کاربردی به حساب می‌آید. شما می‌توانید برای مشاوره رایگان و خرید اینورتر اینوت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

طریقه نصب پتانسیومتر به ترمینال‌های اینورتر

همان‌طور که در ویدیو مشاهده کرده‌اید، پتانسیومتر سه سیمه داریم که سر متغیر آن را از طریق مولتی‌متر پیدا کردیم و  قصد داریم آن را به درایو وصل کنیم. در بخش ورودی آنالوگ، سر متغیر پتانسیومتر را به ورودی آنالوگ 3 متصل کرده ‌و سر دیگری ثابت را به 10+ ولت و سر بعدی سیم ثابت را به GND متصل کردیم. که به‌صورت زیر می‌باشد.

  1. پایه متغیر متصل به ورودی آنالوگ 3
  2. یک پایه ثابت متصل به 10+ ولت
  3. پایه ثابت دیگر متصل به GND (اتصال زمین)

نحوه کار پتانسیومتر و مرحله تنظیمات پارامترها درایو اینوت

بعد از اتصال سیم‌ها، پارامتردهی درایو را انجام می‌دهیم، در اینجا برای اتصال پتانسیومتر، پارامتر P00 06 مهم است که آن را روی عدد 3 قرار داده‌ایم، زیرا سر متغیر پتانسیومتر به آنالوگ ورودی 3 قرار گرفته است. یکی از پارامترهای مهم در این عملیات P00.01 است که منبع ما RUN و STOP است که می‌توان آن را روی حالت 0 کیپد و یا 1 ترمینال‌ها تنظیم کرد.

در آموزش نیاز به دستور RUN و STOP نداریم، بنابراین عدد پارمتر P00.01 را در حالت پیش‌فرض روی عدد صفر قرار می‌دهیم. پارامتردهی در اجرای هر فرآیندی برای درایو مستلزم رعایت نکات و دستورات منوال است و هر گونه تنظیمات غیراصولی ممکن است به دستگاه آسیب بزند و خرابی و تعمیرات درایو را به همراه داشته باشد.

تست کارکرد پتانسیومتر

برای بررسی عملکرد ابتدا مولتی‌متر را برروی ولتاژ DC قرار می‌دهیم و ولتاژ خروجی را در رنج 0 الی 10 ولت ارزیابی می‌کنیم. زمان افزایش ولوم، ولتاژ افزایش یافته و فرکانس خروجی از 0 الی 50 هرتز بیشتر می‌شود. و همچنین با کم شدن ولوم فرکانس نیز کاهش می‌یابد و به عدد 0 می‌رسد. که نشانگر خاموش شدن موتور الکتریکی است.

به‌طول مثال می‌توان به شکل زیر بیان کرد.

  • ولتاژ 7V با فرکانس 8Hz
  • ولتاژ 6v با فرکانس 29Hz
  • ولتاژ 10V با فرکانس 50Hz (در محدوده بالاترین سرعت موتور الکتریکی)

نیک صنعت نمایندگی اینوت در تهران به عنوان ارائه دهنده خدمات فروش، تعمیرات، نصب و راه اندازی انواع درایو این برند، همراه مشتریان گرامی می‌باشد.

نتیجه‌گیری

همان‌طور که می‌دانید، در این مقاله و همچنین ویدیوی آموزشی به بررسی نحوه کار با پتانسیومتر برای کنترل سرعت موتور الکتریکی توسط ورودی آنالوگ اینورتر اینوت پرداختیم. این روش از راه حل‌های ساده و کاربردی است که برای تغییرات پیوسته دور موتور الکتریکی می‌توان به کار برد. در صورت نیاز به رفع ایرادات تجهیزات صنعتی اتوماسیون همانند تعمیر درایو اینوت می‌توانید با کارشناسان واحد تعمیرات نیک صنعت تماس حاصل فرمایید.

راه‌های ارتباطی نیک صنعت

  • شماره تماس: 87700210-021 (30 خط)
  • واحد فروش: 09197872783
  • واحد آموزش: 09197872786
  • واحد تعمیرات: 09197872789
  • ایمیل: info@nicsanat.com
  • آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، کوچه پیمانی(یازدهم)، پلاک 17