در صورت بروز مشکل در بوستر پمپ خود، شامل انواع پمپ های آبرسانی، خانگی و آتشنشانی، میتوانید خدمات تعمیرات پمپ صنعتی را به نیک صنعت بسپارید. شرکت نیک صنعت با بیش از 10 سال سابقه در حوزه برق و اتوماسیون صنعتی و همینطور انجام فعالیتهای متعددی نظیر فروش، تعمیرات، آموزش و انجام پروژه، قابل اعتمادترین گزینه شما برای هرگونه خدمات مربوط به اتوماسیون صنعتی است. از جمله فعالیتهای گروه فنی مهندسی نیک صنعت، تعمیر انواع تجهیزات اتوماسیون صنعتی است که این خدمات شامل عیب یابی بوستر پمپ نیز میشود. قیمت مناسب، عیب یابی رایگان، پیشتیابی فنی و تست عملی دستگاه پس از تعمیر، از مزایای نیک صنعت در امر تعمیرات تجهیزات اتوماسیون صنعتی میباشد.
بوستر پمپ چیست؟
بوستر پمپ ها یک راهکار هوشمندانه برای تامین اصولی آب مصرفی در ساختمان ها میباشد، بدین صورت که آب در لوله های شهری، مکش میشود و در نتیجه سطح دبی را افزایش میدهد. (دبی به معنای مقدار آبی میباشد در مدت 1 ثانیه از یک منبع آب جریان میگردد)
نتیجه استفاده از پمپ های صنعتی آب در لوله کشی ساختمان ها، تامین آب ساختمان به میزان مطلوب و قابل قبول در تمامی طبقات ساختمان مورد نظر است، محبوبیت این تجهیزات روز به روز رو به افزایش است و برند های معتبر زیادی در این حوزه فعالیت میکنند، برند هایی نظیر پنتکس، لئو، ابارا، نوید، داب، رایان، گراندوفس و … را میتوانید از فروشگاه نیک صنعت از بخش خرید بوستر پمپ اقدام نمایید، نقطه قوت این دستگاه صنعتی، استفاده از اینورتر در ساخت آن میباشد که در ادامه با فواید استفاده از آن آشنا میشویم.
انواع مختلف بوستر پمپ
بوستر پمپ ها را در حالت کلی میتوان به سه دسته اصلی زیر تقسیم بندی کرد:
- بوستر پمپ های خانگی
- بوستر پمپ های آبرسانی
- بوستر پمپ های آتشنشانی
به غیر از این دسته بندی، پمپ های بوستر را میتوان بر اساس معیار های دیگری نیز تقسیم بندی میشود، که در ادامه برخی از این پارامترها را بررسی میکنیم:
- فشار: پمپهای صنعتی دارای فشار های مختلفی هستند، برخی از این تجهیزات با توجه به نیاز کاربر به صورت فشار قوی تولید میشوند، مانند
- فاز دستگاه: پمپهای آبرسانی در انواع مدل های تک فاز و سه فاز در بازار موجود میباشند.
- دور: بوستر پمپها، در دو مدل دور ثابت و دور متغیر تولید میشوند.
دلایل خرابی بوستر پمپ
اگر ناگهان فشار آب ساختمان، مراکز تجاری و صنعتی شنا کاهش یافت یا جریان آب متوقف شد، نیاز به سرویس بوستر پمپ و یا تعمیر بوستر پمپ دارید. از خرابی بوستر پمپ میتوان به نشتی پمپ تا خرابی موتور اشاره کرد. در ادامه به بررسی خرابی بوستر پمپ میپردازیم.
فشار کم آب
اگر فشار آب خیلی کم باشد که نشانههای مختلفی دارد. مشکل فشار کم آب مربوط به مکش آب است و این مشکل به دلیل این است که فیلترها مسدود شدهاند. اگر بوستر پمپ به درستی نگهداری و به موقع سرویس نشود و فیلترها بهصورت منظم تمیز نشوند، این مشکل و خرابی بهوجود میآید. اگر نشتی در خط مکش و یا تخلیه باشد، باعث مشکلات و خرابی مکش آب میشود. پس برای راهحل، فیلترها را تمیز کنید و نشتی را بررسی و رفع نمایید.
حتی ممکن است دلایل این فشار کم آب بسیار ساده باشد و بهصورت کامل همه شیرها باز نباشند. پس ابتدا عیب یابی بوستر پمپ و کم بودن فشار آب پمپها را بررسی کنید تا پس از شناسایی مشکل، بتوانید راهکار مناسب را پیدا کنید. از انتخاب درست پمپها با توجه به نیاز کاربری خود اطمینان حاصل نمایید. برای عیب یابی رایگان و تعمیر بوستر پمپ با کارشناسان ما تماس بگیرید.
فشار زیاد و بیش از حد آب
بوستر پمپ برای افزایش فشار طراحی و تولید میشوند و باید طبق مقادیر تعیین شده، باید باقی بمانند. اگر فشار آب بیشتر از مقدار تنظیم شده باشد، فشار تخلیه و مکش بسیار به هم نزدیک میشوند. برای جلوگیری از این مشکل، یک شیر تنظیم فشار در خطوط مکش نصب نمایید. فشار بیش ار حد آب ممکن است به دلیل عدم تنظیم درست بوستر پمپ یا خرابی و مشکلات سوپاپهای تنظیم فشار باشد. برای حل این مشکل میتوانید سوپاپهای تنظیم فشار را به درستی تنظیم نمایید و فشار سیستم را بازرسی کنید تا از فشار بیش از حد پبشگیری کنید. از انتخاب مناسب پمپها بلا توجه به نیاز کاربری خود اطمینان حاصل کنید.
عملکرد کوتاه مدت
اگر بوستر پمپ در عرض چند دقیقه یا چند ثانیه خاموش و روشن شوند، به این حالت Short Cycling یا عملکرد کوتاه مدت میگویند. این مشکل بهعلت نشتی در سیستم رخ میدهد و همچنین احتمال دارد فیلتر یا لوله مسدود باشد. در این وضعیت، باید نسبت به تعمیر بوستر پمپ اقدام نمایید.
انتخاب نادرست بوستر پمپ
انتخاب پمپ مناسب برای بوستر پمپ بسیار مهم است و در غیر این صورت، ممکن است با خرابی و کارکرد ضعیف مواجه شوید. یکی از مشکلات رایج و مهم، انتخاب نادرست اندازه و ابعاد پمپ است که یا خیلی بزرگ و یا خیلی کوچک برای کاربردهای شما هستند. حتما ثبل از خرید بوستر پمپ باید با کارشناسان فنی و فروش صبحت کنید و مشاورههای لازم را بگیرید تا دچار ضررهای مالی و خرابی بوستر پمپ نشوید.
روشن نشدن پمپ
اگر پمپ روشن نشود، دلایل زیادی دارد که شامل موارد زیر است:
- خرابی موتور
- قطع برق
- مشکل پنل کنترل
- نبود آب در مخزنش
- خرابی سوئیچها
- مشکل منبع تغذیه
- خرابی سنسورها و حسگرها
- قطعی مدارهای کنترلی یا فیوزها
برای حل این مشکل ابتدا بررسی کنید که پمپ به درستی به برق متصل است و فیوزها سالم هستند. اگر موتور دچار خرابی باشد، نیاز به تعویض یا تعمیر آن است.
صدا زیاد در حین کارکرد بوستر پمپ
سر و صداهای زیاد به دلیل وجود هوا در سیستم بوستر پمپ و یا خرابیهای مکانیکی مانند فرسایش و خرابی یاتاقانها است. احتمال نصب نادرست پمپ و اتصالات آن نیز باعث لرزش و صدا زیاد میشود و همچنین اگر از قطعات قدیمی و فرسوده نیز استفاده شده باشد. با هواگیری سیستم و بررسی قطعات مکانیکی و وضعیت یاتاقانها میتوانید مشکلات را رفع نمایید و حتما در نصب بوستر پمپ و اجزا قطعات دقت لازم را داشته باشید. از عایقهای ضد لرزش برای کاهش لرزش و پایههای فنر استفاده کنید. همچنین بهصورت منظم از سرویس دورهای استفاده نمایید و برنامه و چک لیست نگهداری بوستر پمپ را اجرا نمایید تا دچار خرابی و سر و صدا نشود.
نشتی بوستر پمپ
نشتی پمپ به دلیل خرابی آب بندی، ترک خوردن و خرابی لولهها و مشکلات بدنه پمپ است. برای حل این مشکل میتوانید آب بندی را تعویض نمایید و آسیبها و ترکهای لوله یا مشکلات بدنه پمپ را بررسی و تعمیر کنید. برای تعمیر بوستر پمپ میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
آلودگی بوستر پمپ
ورود ذرات گرد و غبار و آلودگی به درون پمپها میتواند کارکرد آنها را مختل نماید. پس برای جلوگیری از اختلال کارکرد بوستر پمپ، فیلرترهای سیستم را بهصورت منظم تمیز کنید و از فیلترهای مناسب استفاده نمایید.
علت روشن نشدن پمپ
اگر پمپ روشن نشود، دلایل زیادی دارد که شامل موارد زیر است:
- خرابی موتور
- قطع برق
- مشکل پنل کنترل
- نبود آب در مخزنش
- خرابی سوئیچها
- مشکل منبع تغذیه
- خرابی سنسورها و حسگرها
- قطعی مدارهای کنترلی یا فیوزها
برای حل این مشکل ابتدا بررسی کنید که پمپ به درستی به برق متصل است و فیوزها سالم هستند. اگر موتور دچار خرابی باشد، نیاز به تعویض یا تعمیر آن است.
علائم بروز مشکل در بوستر پمپ
در صورتی مشاهده هر یک از موارد زیر، باید احتمال را داد که پمپ آبرسانی شما آسیب دیده است یا خراب شده است، از این رو میبایست سریعاً به تعمیر بوستر پمپ مورد نظر اقدام نمایید.
- ارتعاش و لرزش زیاد پمپ
- صدای آزار دهنده و اضافی و همینطور صدای تق تق در بوستر پمپ
- کم بودن یاقطه شدن فشار آب
- نشتی در لوله یا پمپ
- افزایش نامتعارف هزینه قبض آب و برق
- زنگ زندگی و یا آسیب دیدن قطعات
- داغ شدن پمپ
- از کار افتادگی LLC
بیشترین خرابی که در درایوهای بوستر پمپ ایجاد می شود
در این مورد از خرابی درایوها با توجه به برند مورد استفاده از درایو که سیستم های حفاظتی ورودی و خروجی درایو خوب طراحی شده باشد خرابی های متفاوتی داریم .به طور مثال در درایو ال اس به علت ضعف در طراحی قسمت ورودی که همان رکتیفایر هستش و همین طور در قسمت کنترلی که در بعضی از توان های این برند با برد قدرت یکی هستش دچار آسیب دیدگی میشود در قسمت ورودی بدین صورت که اگر ولتاژ بالا پایین شود یا اینکه دو فاز شود که این مشکلات در بعضی مواقع به سی پی یو نیز آسیب وارد میکند و آنجاست که کار تعمیر را کمی سخت و یا غیرممکن میسازد.
در مورد دیگر که میتوان به آن اشاره کرد و به عنوان یک مزیت از خرید درایو دانفوس نام برد این است که در مواقعی در بحث آبرسانی به الکترو موتور پمپ آبرسانی رسیدگی نمیشود و پمپ گیرباچ میکند یا مشکلی در قسمت سیم پیچ ها رخ میدهد. جریان کشی بیش از اندازه دارد که در این برند از درایو به علت داشتن سیستم های حفاظتی که در قسمت خروجی آی جی بی تی ها طراحی شده برای موتور به محض جریان کشی خروجی از سمت سی پی یو قطع میشود و اجازه وصل کردن موتور یا راه اندازی مجدد نمیدهد تا زمانی که دستگاه ریست شود و خروجی اتصال کوتاه نباشد.
هرچند با کلیه اتفاقاتی که ممکن است برای درایوهای بوستر پمپ و سایر درایوها و دستگاه های اتوماسیون صنعتی در کار پیش آید مجموعه نیک صنعت در واحد تعمیرات میتواند که تمامی این دستگاه را با بررسی اولیه و اعلام هزینه به مشتری تعمیر دستگاه را انجام دهد.
خالی کارکردن درایو بوستر پمپ
خالی کار کردن درایو در سیستمهای بوستر پمپ آبرسانی به این معنی است که الکتروموتور با توجه به اینکه سیستم فشار مورد نیاز را به طبقات رسانده به صورت مداوم یا برای یه مدت زمانی الکتروموتور بدون اینکه آبی را به طبقات برساند کار کند به اصطلاح عمل سیرکوله کردن آب را به صورت مداوم انجام دهد.
این عمل شاید به درایو آسیب چندانی در کوتاه مدت ایجد نکند ولی در طولانی مدت درایو ممکن است آسیب ببیند ولی از عمر الکتروموتور نیز کاسته میشود.
اینکه دقیقا ممکن است کدام قسمت درایو آسیب ببیند با توجه به تفاوت کیفیت قطعات و طراحی درایو متفاوت است و اینکه عمل سیرکوله به عبارتی درایو را به گمراهی میبرد. این بدین معناست که سیستم هنوز به فشار مورد نیاز نرسیده و این عمل رساندن فشار به حد مورد نیاز را ادامه داده تا زمانی که دیگر نیازی نباشد. این کار را میتوان با در نظر گرفتن حد مورد نیاز سیستم پی آی دی را راه اندازی نمود تا سیستم کنترل فشار آب ساختمان همیشه روی مقدار ماکزیمم کار نکند و هر موقع با توجه به نیاز موتور با دور بالا شروع به فعالیت کند.
دلایل آسیب دیدن درایو بوستر پمپ چیست؟
دلایلی که ممکن است به درایو آسیب وارد کند اتفاقاتی است که ممکن است در دستگاه ها و کاربردهای دیگر درایو پیش بیاید. مثالی که می توان برای این مورد بیان کرد در یک درایو با کاربری بوستر پمپ باید فضایی که برای درایو بوستر پمپ ایجاد میشود دارای تهویه مناسب باشد. چون که در موتورخانه یا زیرزمین برجها و ساختمانهای مختلف که دارای رطوبت بسیار بالایی هستند ممکن است در طولانی مدت سی پی یو کار خود را به درستی انجام ندهد. البته قبل از بحث راه اندازی و تهیه بوستر پمپ به این نکات باید دقت شود که درایو با سخت افزاری مناسب محل نصب گردد و همین طور سیستم تهویه در صورت نیاز در محل گذاشته شود.
چرا تعمیر اینورتر بوستر پمپ یک گزینه مقرون به صرفه است؟
به دلیل بالا بودن قیمت پمپهای آبرسانی در بازار ایران و خیابان سعدی تهران، عیب یابی و تعمیر بوستر پمپ بسیار اقتصادی تر از خرید مجدد آن میباشد، شما میتوانید با تماس با بخش تعمیرات نیک صنعت، از خدمات ویژه عیب یابی، با قیمت بسیار مناسب برخوردار شوید.
مزایا استفاده از درایو برای بوستر پمپ
درایو در کاربری بوستر پمپ به این صورت است که الکتروموتور اول را به صورت کاملا کنترل میشود و با فرکانس مورد نیاز سیستم راه اندازی میکند. با توجه به فیدبکی که از سیستم پمپ دریافت میکند، شروع به راه اندازی پمپ دوم میکند. سپس توسط رله خروجی فرمان راه اندازی الکترو پمپ دوم را صادر میکند و به سیستم آبرسانی فشار مورد نیاز را میرساند.
کنترل پمپ اول با توجه به فیدبک سیستم و راه اندازی پمپ دوم برای رساندن فشار مورد نیاز به سیستم استفاده میشود. در این مورد که چه درایوی و چگونه و چطور در پروژه و برج مدنظر قرار گیرد میتوانید که از واحد فنی مجموعه نیک صنعت مشاوره بگیرید و در اسرع وقت پروژه نصب و راه اندازی بوستر پمپ خود را نهایی کنید.
معرفی درایوهای با قابلیت بوستر پمپ
- درایوهای دلتا سری CP2000
- درایوهای دانفوس سری آکوآ
- درایو های زیمنس
- درایو ال اس سری آی پی 5
نکات مهم در نگهداری بوستر پمپ
همانطور که میدانید، لوازم برقی و صنعتی نیاز به مراقبت بالایی هستند، بوستر پمپها نیز به دلیل داشتن اینورتر در تکنولوژی ساخت خود و همچنین به دلیل استفاده دائم از آن، از این قاعده مستثنی نیستند.
از این رو رعایت نکات زیر الزامی میباشد:
- از تمیز بودن آب در پمپ صنعتی خود، اطمینان حاصل نمایید.
- به جهت چرخش الکتروموتور دقت کنید، زیرا کارکرد برعکس آن صدمات زیادی به پمپ وارد میکند
- در صورتی که خاموش و روشن شدن پمپ آبرسانی بیش از حد مجاز آن باشد، پمپ دچار آسیب جدی خواهد شد، حد مجاز خاموش و روشن شدن پمپ، 20 بار در ساعت میباشد.
- از عدم نشتی در بوستر پمپ اطمینان حاصل نمایید
- توان مصرفی بوستر پمپ را، قبل از اجرای فرآیند راهاندازی، بررسی کنید
- دمای محفظه بیرینگ را کنترل کنید
- سطح مایع در مخرن را نظارت کنید
- دبی پمپ را به کمک ابزار هایی مانند کنتور یا فلومتر های اولتراسونیک محاسبه نمایید
- به کمک فشار سنج، رانش و مکش بوستر پمپ را اندازه گیری نمایید.
- در صورتی که بوستر پمپ شما صدا میدهد یا میلرزد، حتما برای تعمیر بوستر پمپ اقدام نمایید.
- در صورتی که میخواهید برای مدتی از بوستر پمپ استفاده نکنید، پیشنهاد میشود، آب داخل مخزن را خالی نمایید.
کاربرد بوستر پمپ
این پمپها را میتوانید در مجتمع مسکونی، برج و ساختمانهای بلند، ساختمانهای تجاری و مراکز صنعتی مانند تصفیههای آب و فاضلاب، سیستمهای نفت و گاز، مراکز تفریحی، سیستمهای حمل و نقل مورد استفاده قرار میگیرد.
جدول محاسبه فشار یا هد در پمپ
جدول محاسبه دبی یا آبدهی در پمپ
راههای ارتباطی نیک صنعت
- شماره تماس: 87700210-021 (30 خط)
- واحد فروش: 09197872783
- واحد آموزش: 09197872786
- واحد تعمیرات: 09197872789
- ایمیل: info@nicsanat.com
- آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد،کوچه پیمانی (یازدهم)، پلاک 17
نظرات کاربران