تعمیر سافت استارتر

تعمیر سافت استارتر با عیب یابی Soft Starter کاملا رایگان + لیست خطاها و نشانه‌های خرابی راه انداز نرم موتور

بنر نیک صنعت
وکتور عیب یابی رایگان عیب یابی رایگان
وکتور قیمت مناسب تضمین قیمت مناسب
وکتور ارسال رایگان ارسال رایگان
وکتور بالاترین سرعت بالاترین سرعت

تعمیر انواع سافت استارترهای معتبر بازار

بانک برند - زیمنسزیمنس
بانک برند - اشنایدراشنایدر
بانک برند - دانفوسدانفوس
بانک برند - ABBای بی بی
بانک برند - سانترنوسانترنو

سافت استارتر یک دستگاه مکانیکی یا راه انداز موتور است که برای کاهش گشتاور و بار در بخش قدرت و کنترل جریان راه اندازی الکتروموتور استفاده می‌شود. استفاده نادرست از سافت استارترها می‌تواند به موتور آسیب برساند. هنگامی‌که سافت استارترها به‌درستی استفاده شوند،بسیارمفید هستند؛ زیرا شوک اولیه به موتور را کاهش می‌دهند و از آسیب‌دیدگی موتور جلوگیری می‌کند و عمر موتور را افزایش می‌دهند. نحوه نگهداری سافت استارتر در طول عمر آن تاثیر زیادی دارد. شناسایی خرابی و خطا سافت استارتر بسیار نقش مهمی در تعمیر سافت استارتر دارد. مشکلات سافت استارتر مربوط به ولتاژ ناکافی، آلودگی و کثیفی کلکتورها، خرابی و یا سوختن کلکتور، گرما بیش از حد، جذب جریان اضافه، عدم تعادل ولتاژ و خطاهای ارتباطی می‌توانند بر عملکرد و کارایی سافت استارترها تأثیر بگذارند. در این مقاله به‌صورت مفصل دلایل خرابی سافت استارتر و مراحل عیب یابی و تعمیر سافت استارتر را شرح می‌دهیم.

 

آیکون ثبت درخواست تعمیرات نیک صنعت

ثبت درخواست تعمیرات

مجموعه نیک صنعت، صفر تا صد خدمات تعمیر تجهیزات صنعتی همراه با عیب یابی کاملا رایگان ارائه می‌دهد، برای ثبت درخواست تعمیرات، با شماره تلفن 87700210-021 تماس حاصل فرمایید.

021-87700210
01 آیکون مشتری ارسال دستگاه معیوب توسط مشتری در این بخش مشتری سافت استارتر معیوب خود را به واحد تعمیرات شرکت نیک صنعت ارسال می‌نماید.
02 آیکون عیب یابی عیب یابی سافت استارتر به صورت رایگان عیب یابی سافت استارتر به‌صورت رایگان انجام می‌شود و سپس هزینه تعمیر سافت استارتر به مشتری اعلام می‌شود.
03 آیکون تعمیرات دستگاه شروع پروسه تعمیر سافت استارتر در این مراحل خدمات سرویس، عیب یابی و تعمیر سافت استارتر توسط متخصصان بخش تعمیرات مجموعه انجام می‌شود.
04 آیکون تست تست نهایی دستگاه پس از اتمام پروسه تعمیرات، تست های سافت استارتر انجام می‌شود تا از عملکرد صحیح دستگاه اطمینان حاصل گردد.
05 آیکون ارسال ارسال رایگان برای مشتری سافت استارتر تعمیر شده به صورت کاملا رایگان توسط مجموعه برای مشتری محترم ارسال می‌گردد.

دلایل خرابی سافت استارتر

سافت استارتر باعث افزایش طول عمر موتور و همچنین کاهش لغزش و تنش روی شفت و موتور می‌شود. سافت استارتر ها از بخش‌های مختلفی مانند تریستورها، فن، بدنه، IGBT، مدارهای الکتریکی، بردهای کنترلی و … ساخته شده است. سافت استارترها برای صرفه جویی در زمان راه اندازی موتور AC استفاده می‌شود و فشار را از روی موتور هنگام راه اندازی برمی‌دارد. یکی از دلایل خرابی در سافت استارتر، عدم آگاهی و آشنایی با نحوه عملکرد آن است که در ادامه دلایل خرابی و اشتباهات مهم سافت استارتر می‌پردازیم:

اتصالات اشتباه ولتاژ به سافت استارتر

این اشتباه بیشتر در سافت استارترهای تک فاز اتفاق می‌افتد که کاربر به اشتباه ولتاژ 400 ولت AC را به سافت استارتر تک فاز 220 ولت اتصال می‌دهد. تریستورها بعد از یک مدت طولانی نمی‌توانند مقدار ولتاژ زیاد و شوک الکتریکی را دفع کنند و همین موضوع باعث سوختن تریستورها می‌شود. البته سوختن تریستورها احتمالات دیگری نیز دارد که می‌تواند باعث آسیب دیدگی و صدمه دیدن برد شود و در نهایت باعث خرابی و تعمیر سافت استارتر می‌شود.

گرد و خاک و آلودگی سافت استارتر

گرد و غبار و آلودگی دلیل خرابی‌های زیادی در سافت استارتر می‌شود. کار کردن محیط کثیف و آلوده، باعث خرابی فن خنک کننده می‌شود. این گرد وغبار از حدی بیشتر شود باعث ایجاد قوس الکتریکی می‌شود و در نهایت باعث خرابی سافت استارتر می‌شود.

شرایط محیطی سافت استارتر

شرایط محیطی ماند رطوبت، مایعات، قطرات، می‌تواند باعث خرابی برد می‌شود. یکی از موارد مهم در خرابی سافت استارتر این است که ترکیدگی لوله، پاشیدن آب و پمپاژ روی سافت استارتر رخ می‌دهد. همین موضوع باعث اتصال کوتاه شدن سافت استارتر و یا ایجاد قوس الکتریکی شود. برای جلوگیری از این خرابی و تعمیر سافت استارتر، حتما آن را داخل تابلو برق قرار دهید و درب تابلو برق را همواره ببندید. محیط‌های سافت استارتر باید عاری از انواع گازهای یود وکلر و … باشد؛ زیرا این گازها خورندگی زیادی دارد و به مرور زمان بردهای الکتریکی را به مرور زمان از بین ببرد.

98% تعمیر موفق در تعمیر سافت استارتر

اتصالات اشتباه تغذیه به خروجی سافت استارتر

در اکثر سافت استارترها این مشکل به حساب نمی‌آید و با یک خطا در زمان استارت (شروع) قابل شناسایی است. این موضوع دلیل نمی‌شود که این موضوع را کوچک و بی اهمیت تلقی کنید، زیرا احتمال خرابی سافت استارتر نیز وجود دارد. برخی از انواع سافت استارتر دستورات استارت و استپ داردند و نباید به آن‌ها ولتاژ خارجی اعمال کنید. یکی از رایج‌ترین اشتباه اتصال تغذیه کنترل به قدرت است و باعث آسیب دیدگی می‌شود. مدارات کنترلی سافت استارتر معمولا از 24 ولت است.

علاوه بر خرابی‌های سافت استارتر که در بالا ذکر کردیم، دلایل دیگری نیز باعث خرابی و تعمیر سافت استارتر می‌شود که در ادامه آن را شرح می‌دهیم:

  1. نوسانات ولتاژ منبع تغذیه می‌تواند برد سافت استارتر را خراب کند.
  2. سیم پیچ‌های داخل موتور آسیب دیده باشد.
  3. لرزش و ارتعاش زیاد می‌تواند اتصالات داخلی را قطع کند.
  4. اجزای مدار برد کنترل آسیب فیزیکی ببیند.
  5. اتصالات سه فاز ضعیف یا آسیب هادی‌ها اتفاق افتاده است.
  6. اضافه جریان و اضافه ولتاژ در منبع تغذیه سه فاز می‌تواند باعث خرابی سافت استارتر شود.
  7. مقاومت بین ترمینال‌های سه فاز خروجی و ورودی را اندازه گیری کنید؛ اگر مقدار مقاومت کمتر از 50 کیلو اهم است، یکی از احتمالات خرابی، جریان نشتی تریستورها می‌باشد.
  8. بانک خازنی در خروجی دستگاه به‌درستی متصل نشود، آسیب جدی از جمله خرابی برد کنترل و تریستور را به همراه دارد.

نحوه نگهداری سافت استارتر

برای نگهداری و جلوگیری از تعمیر سافت استارتر بهتر است یک چک لیست نگهداری از آن داشته باشید و به‌صورت دوره‌ای و منظم آن را اجرا نمایید. سرویس و نگهداری سافت استارتر می‌تواند طول عمر سافت استارتر را افزایش دهد و باعث صرفه جویی، افزایش کارایی و بهینه سازی فرایند می‌شود. یکی از نکات مهم برای حفاظت از سافت استارتر این است که هنگام انتخاب آن، از درجه حفاظت با IP55 یا بالاتر استفاده نمایید. این مدل‌ها مقاومت زیادی در برابر شرایط محیطی دارد که طول عمر سافت استارتر در محیط‌های حساس و خطرناک را افزایش می‌دهد. برخی از خرابی‌های سافت استارتر به دلیل افزایش طول عمر دستگاه ایجاد می‌شود و کاملا نرمال و طبیعی است که شامل خرابی تریستورها، خرابی کنتاکتور بای پس داخلی و بردهای کنترلی می‌شود. باید نسبت به سرویس دوره‌ای و تعمیر سافت استارتر اقدام نمایید.

عیب یابی سافت استارتر به‌صورت منظم و در بازه زمانی شش ماهه می‌تواند هزین هتعمیر سافت استارتر را تا 30 درصد کاهش دهد. کافی است این مواردی را که در ادامه مطرح می‌کنیم را هر شش ماه اجرا نمایید که این موارد چک لیست نگهداری سافت استارتر شامل موارد زیر است:

  • اتصالات و سیم کشی را بررسی نمایید.
  • اتصالات تغذیه، کنترل و قدرت را بررسی نمایید تا اتصالات به‌درستی سفت و محکم باشند.
  • محل تهویه دستگاه را بررسی نمایید تا عاری از گرد وغبار باشد و شرایط محیطی از لحاظ آب و گاز نیز بررسی نمایید.
  • از کارکرد صفحه نمایش و درستی آن اطمینان حاصل کنید.
  • از کارکرد صحیح چراغ LED مطمئن شوید.
  • پیچ‌های تجهیزات روی تابلو برق بررسی کنید تا سفت و محکم باشند.

مراحل عیب یابی و تعمیر سافت استارتر

هنگامی‌که سافت استارتر خراب است، عیب یابی و بازرسی دستگاه بسیار مهم است. تنها متخصصان می‌توانند تست‌ها و آزمایش‌های عیب یابی را انجام دهند، زیرا احتمال ولتاژ زیاد و خطرناک وجود دارد. همیشه در زمان عیب یابی سافت استارتر نکات ایمنی و احتیاط‌های لازم را به‌صورت کامل رعایت کنید.

بازرسی بصری سافت استارتر

مشخصات روی صفحه نمایش با سند تحویل سافت استارتر باید مطابقت داشته باشد.

خنک سازی

بررسی کنید که آیا سافت استارتر در موقعیت مناسب قرار دارد تا تهویه کافی را فراهم کند. مطمئن شوید که پره‌های خنک کننده به‌صورت عمودی قرار گرفته‌اند بخش پایینی و یا بالایی سیستم خنک کننده مسدود نشده باشد.

بررسی اتصالات

قبل از اینکه بررسی کنید که آیا اتصالات دستگاه محکم و ایمن هستند، جریان را قطع نمایید. اگر سافت استارتر به تازگی آسیب یا جابه‌جا شده است، حتما از شل نبودن اتصالات اطمینان حاصل نمایید. سیگنال راه اندازی را بین پین دوم وسوم بررسی نمایید. همین موضوع تاثیر بسیار مهمی در عیب یابی و تعمیر سافت استارتر دارد.

انجام آزمایش‌های الکتریکی

با احتیاط جریان را مجدد متصل کنید و سپس بررسی نمایید که ولتاژ اصلی به ترمینال‌های L1، L2 و L3 به‌درستی متصل باشند. همین آزمایش الکتریکی را روی ترمینال‌های خروجی سافت استارتر نیز اجرا نمایید. اگر اتصالات ولتاژ تغذیه درست باشد، چراغ LED سبز باید به‌صورت دائم روشن باشد. اگر مشکلات ادامه داشت، خروجی Xa، X2 و X3 را با استفاده واحدهای الکترونیکی اصلی که اتصالات ترانزیستوری در آن‌ها قرار دارد، اندازه گیری نمایید. مطمئن شوید هر اتصالات نیمه رسانا به‌درستی کار می‌کند. ظرفیت نامی قدرت تغذیه ترانسفورماتور باید بین 1.5 برابر تا 10 برابر ظرفیت نامی سافت استارتر باشد. در صورت نیاز، کنتاکتور و کویل‌های رله را به تجهیز اضافه نمایید.

برای آزمایش یک سافت استارتر، مراحل زیر را اجرا کنید:

  • اعمال ولتاژ خط: ولتاژ خط را به ورودی سافت استارتر متصل کنید.
  • تنظیم کردن سافت استارتر: سافت استارتر را به حالت اجرا سوئیچ کنید.
  • بررسی افزایش ولتاژ: اطمینان حاصل کنید که همه سه فاز به‌طور یکنواخت به ولتاژ کامل می‌رسند. اگر یکی از فازها نرسد، این نشان‌دهنده یک خطا سافت استارتر می‌باشد.
  • مشکلات احتمالی: مشکل می‌تواند ناشی از یک اتصال خراب، یک SCR خراب یا یک PCB معیوب باشد.

پشتیبانی فنی و تعمیر سافت استارتر

در صورتی که مشکلات ادامه دار است، برای عیب یابی سافت استارتر به‌صورت کاملا رایگان با کارشناسان نیک صنعت تماس بگیرید تا از بار زیاد روی موتور جلوگیری نمایید.

تعمیر سافت استارتر در انواع مختلف

مجموعه فنی مهندسی نیک صنعت عیب یابی سافت استارتر را کاملا رایگان انجام می‌دهد. شرکت نیک صنعت تعمیر انواع مختلف سافت استارتر را انجام می‌دهد که شامل مواد زیر است:

  • تعمیر سافت استارتر آنالوگ
  • تعمیر سافت استارتر دیجیتال

همچنین تعمیر انواع برندهای مختلف سافت استارتر را نیز انجام می‌دهد. انواع برندهای سافت استارتر تعمیر شامل موارد زیر است:

  • سافت استارتر زیمنس
  • سافت استارتر دانفوس
  • سافت استارتر ABB
  • سافت استارتر سانترنو
  • سافت استارتر اشنایدر
  • سافت استارتر اوکام
  • سافت استارتر ایموترون

راه‌های ارتباطی نیک صنعت

  • شماره تماس: 87700210-021 (30 خط)
  • واحد فروش: 09197872783
  • واحد آموزش: 09197872786
  • واحد تعمیرات: 09197872789
  • ایمیل: info@nicsanat.com
  • آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، کوچه پیمانی (یازدهم)، پلاک 17
لوگو شماره تلفن

نیک صنعت

مشاوره رایگان

021-87700210
01نیاز به مشاوره فنی دارید؟

در صورتی که نیاز به مشاوره فنی در تمامی زمینه‌های فروش، تعمیرات، آموزش و انجام پروژه دارید، می‌‍توانید با کارشناس مربوطه در آن بخش، در ارتباط باشید.

همچنین در صورتی که هر سوال فنی درمورد تجهیزات اتوماسیون صنعتی، ابزار دقیق و برق صنعتی دارید می‌توانید با ما در ارتباط باشید.

02آیا به دنبال خرید تجهیزات صنعتی با مناسب‌ترین قیمت هستید؟

در صورتی که به دنبال خرید تجهیزات اتوماسیون صنعتی، ابزار دقیق و برق صنعتی هستید، می‌توانید با شماره‌های زیر در ارتباط باشید:

شما می‌توانید تجهیزاتی نظیر انواع پی ال سی، درایو، HMI، سروو، سنسور، فلومتر، کنتاکتور، انواع کلید‌های صنعتی، موتور القایی و گریبکس، انواع پمپ و … را با بهترین قیمت و به همراه گارانتی شرکتی معتبر خریداری نمایید.

 

03آیا قصد یادگیری و ارتقای دانش فنی خود را دارید؟

مجموعه فنی مهندسی نیک صنعت برگزار کننده انواع دوره‌های تجهیزات صنعتی به صورت کاملا تخصصی و پروژه محور از برند‌های مطرح نظیر زیمنس، اینوت، دلتا و فتک می‌باشد، دوره‌های این مجموعه به صورت زیر می‌باشند:

  • تجهیزات اتوماسیون صنعتی شامل PLC، درایو، HMI و مانیتورینگ، سروو و سروو درایو، موشن و CNC و همچنین انواع شبکه‌های صنعتی
  • برق صنعتی و تابلو برق

برای ثبت نام در دوره‌های آموزشی نیم صنعت با شماره‌های زیر در ارتباط باشید:

 

04آیا دستگاه شما نیاز به خدمات تعمیرات دارد؟

در صورتی که تجهیزات صنعتی شما دچار مشکل شده باشند و نیاز به خدمات تعمیرات داشته باشند، شما می‌توانید تجهیز معیوب شده را برای واحد تعمیرات مجموعه ارسال نموده و در اولین فرصت اقدام به تعمیر تجهیز خود کنید

05آیا به خدمات اجرای پروژه صنعتی و مونتاژ تابلو برق احتیاج دارید؟

شرکت نیک صنعت، با تکیه بر تیم متخخصان فنی، انواع خدمات اجرای پروژه‌های صنعتی را برعهده می‌گیرد، که از جمله این خدمات می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • نصب و راه اندازی دستگاه و خط تولید
  • اجرای سیم کشی
  • نصب و مونتاژ تابلو برق
  • اورهال و رفع عیب
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.