طراحی و اجرای پروژه چیلر تراکمی

در پروژه چیلر تراکمی، لازم است قبل از اجرای آن، نوع چیلر تراکمی انتخاب شود. مدل‌های این چیلر براساس قطعات و اجزای به کار رفته داخل آن مشخص می‌شود. قطعه‌ای که نوع کارکرد چیلر را مشخص می‌کند، کندانسور است. با توجه به نوع کندانسور، چیلر تراکمی به دو دسته تقسیم زیر می‌شود.

  1. چیلر آب خنک تراکمی
  2. چیلر هوا خنک تراکمی

چیلر آب خنک

چیلر آب خنک، یک نوع سیستم و تجهیز خنک سازی قدرتمند است که از چرخه تبرید تراکمی جهت خنک سازی آب، مایعات و گازها استفاده می‌کند. این سیستم برای خنک سازی کندانسور از آب استفاده می‌کند و به همین علت به آن چیلر آب خنک می‌گویند. در چیلر آب خنک، کندانسور توسط آب، خنک می‌شود. آب خنک به وسیله برج خنک کننده یا در بعضی موارد از طریق منبع‌های آبی دیگر همانند آب شهری و چاه فراهم می‌شود. چیلر آب خنک در مناطقی با دمای محیطی بالا، کاربری‌ها سنگین(نیروگاه، پالایشگاه، صنایع شیمیایی و…)، ساختمان‌ و مراکز تجاری بزرگ(هتل، بیمارستان و..) کاربرد دارد.

چیلر هوا خنک

این نوع سیستم به جای بهره‌مندی از آب، جهت خنک سازی کندانسور از هوای محیط استفاده می‌کند و به همین علت به آن چیلر هوا خنک می‌گویند. چیلر تراکمی هوا خنک به چیلر هوایی نیز معروف است. از این مدل چیلر در منطقه‌هایی با کمبود آب، دمای محیط بالا، ساختمان تجاری و مسکونی، کاربری‌های کوچک و متوسط استفاده می‌کنند.

قطعات تشکیل شده چیلر تراکمی

چیلر تراکمی از چهار بخش اصلی تشکیل می‌شوند. که شامل موارد زیر است.

  • کندانسور: این قطعه تقطیر خنک کننده و مبرد را انجام می‌دهد. خنک کننده وارد کندانسور می‌شود و عمل تقطیر روی آن اعمال می‌شود و در حالت مایع از کندانسور خارج می‌شود. کندانسور در دو نوع آبی و هوایی ساخته می‌شود که در نوع خنک کردن ماده مبرد تفاوت دارند.
  • شیر انبساط: این قطعه بعد از کندانسور و قبل از اواپراتور نصب می‌شود و مایع مبرد refrigerant گرم را با کاهش فشار به گاز خنک مبدل می‌کند. شیر انبساط درون چیلر ها در 3 نوع مکانیکی، ترموستات، الکترونیکی مورد استفاده است.
  • اواپراتور: یکی از اجزای مهم چیلر تراکمی، اواپراتور است، این قطعه یک نوع مبدل حرارتی می‌باشد که دما را از آبی جذب می‌کند که در چیلر سرد می‌شود و به مبرد در حال تبخیر منتقل می‌کند و آب خنک می‌شود.
  • کمپرسور: در این چیلر کمپرسور به جمع آوری و فشرده سازی مبرد مشخص می‌پردازد. انواع کمپرسور تراکمی شامل موارد کمپرسور پیستونی، اسکرال، اسکرو، سانتریفیوژ است.

کاربردهای چیلر تراکمی

پس از اینکه نوع چیلر مشخص شد، برای ساخت آن باید به کاربرد و نوع مصرف آن(صنعتی و یا خانگی) توجه شود. در ادامه کاربردهای پروژه چیلر تراکمی در صنعت و مصرف خانگی را بررسی می‌کنیم.

چیلر صنعتی تراکمی

این تجهیز بسیار پرقدرت و کارآمد است و برای خنک سازی و افزایش راندمان در کاربری‌های مختلف استفاده می‌شود. این نوع دستگاه از طریق چرخه خنک کاری تراکمی، دمای اضافه را از سیالات به خصوص آب می‌گیرد و به درجه حرارت مناسب می‌رساند. در چرخه خنک کردن و تبرید، کمپرسور، گاز مبرد refrigerant را متراکم می‌کند و دمای آن را افزایش می‌دهد. بعد گاز مبرد در کندانسور با تبدیل گرما با محیط، حرارت را از دست می‌دهد و به مایعات مبدل می‌کند.

مایع مبرد در شیر انبساط به دما و فشار کمتر می‌رسد و بعد در اواپراتور evaporator با تغییر دما با سیال آب، حرارت آن را جذب می‌کند و خود به گاز مبدل می‌شود. این چرخه به‌صورت مکرر و مداوم انجام می‌شود و دمای اضافی از سیالات گرفته می‌شود و به محیط انتقال می‌یابد. این نوع چیلر در کاربری‌های مانند صنایع تولید غذا، صنعت تولید پلاستیک و پتروشیمی، صنایع فولاد و فلزات، صنایع الکترونیک و… کاربرد بسیاری دارد.

چیلر خانگی تراکمی

این نوع از چیلر تراکمی به‌عنوان تجهیزی بسیار مناسب و مصرفی جهت خنک سازی ساختمان در فصول گرم سال است. این دستگاه با استفاده از چرخه تبرید به‌صورت تراکمی، آب و دیگر مایعات و گازها را خنک می‌کند و همچنین جهت خنک کردن هوای درون خانه توسط فن یا سیستم تهویه مورد استفاده است.

نصب و راه اندازی چیلر تراکمی

چیلر تراکمی از تجهیزات پر صدا است که لرزش بسیاری دارد. بنابراین برای نصب این نوع چیلر باید از لرزه گیر در خط‌های لوله و در فوندانسیون(پی ساختمان) استفاده شود. نصب و راه اندازی چیلر تراکمی جزء خدمات تخصصی به حساب می‌آید، که باید براساس شرایط پروژه توسط افراد با تجربه اجرا شود. نحوه انجام این پروژه و رعایت نکات استاندارد در حین کار جزء مواردی است که در عملکرد درست چیلر اثر دارد. به همین دلیل لازم است، جهت راه اندازی چیلر تراکمی و کاهش هزینه‌های تعمیر از افراد متخصص کمک بگیرید. مهندسان مجرب و متخصص مجموعه نیک صنعت با بهره‌مندی از تجهیزات و تخصص کافی، نصب و راه اندازی چیلر تراکمی را با کیفیت بالا انجام می‌دهند.

راه‌های ارتباطی نیک صنعت

  • تماس با نیک صنعت: 87700210
  • واحد فروش نیک صنعت: 09197872783
  • واحد تعمیرات نیک صنعت: 09197872789
  • ایمیل نیک صنعت: info@nicsanat.com
  • آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، کوچه پیمانی (یازدهم)، پلاک 17