برنامه نویسی HMI
رابط کاربری ماشین یا اچ ام ای ابزاری برای ورود اطلاعات و دستورات و گرفتن پاسخ در مورد وضعیت آنها است. HMI یک کامپیوتر منطقی است که ارتباط بین کنترل کننده منطقی و کاربر یا مدیر سیستم را فراهم میسازد. به عبارتی آن را به درستی پیکربندی میکند، تفاوت بارزی بین برنامه نویسی HMI و بقیه برنامه نویسیها وجود دارد به زبان ساده تر برنامه نویسی اچ ام ای تجسم فرآیند در یک قسمت از تولید است. هنگام برنامه نویسی توجه ویژهای به طرح صفحه نمایش آن میشود که کاربران به راحتی بتواند از آن استفاده کنند و مطابق با نیاز طراحی شده باشد. خدمات HMI برای کنترل، نظارت، و مدیریت دستگاهها در صنایع مختلف مانند تولید، نفت و گاز، انرژی و خودکارسازی صنعتی اهمیت ویژهای دارند.
طراحی و برنامه نویسی HMI
یک برنامهنویس باتجربه درهنگام طراحی و توسعه پروژه HMI حتما به این موضوع توجه می کند که علم اپراتور و کاربر محدود است بنابراین طراحی او باید به گونهای باشد که هنگام استفاده از آن براحتی و سرعت به موارد ضروری و مهم دسترسی داشته باشد و یا به عبارتی کاربرپسند باشد. یک موضوعی دیگری که در هنگام طراحی HMI باید به آن توجه کرد این است که رابط کاربری طراحی شده باید به حد خیلی زیادی شبیه به فرآیند عملی آن باشد و اپراتور برای دست یابی اطلاعات مورد نیاز نباید پروسه پیچیدهای را طی کند.
اما برای توسعه یک رابط کاربری انسان و ماشین موارد مهم دیگری را نیز باید در نظر بگیرد همیشه به خاطر داشته باشید که کاربر اولین چیز و مهمترین قسمت طراحی HMI و فکر در این مورد که به راحت ترین شکل ممکن به هدف خود برسد. توجه به استاندرادهای نظارتی اصل بسیار مهمی است که باید مورد احتمام قرار بگیرد؛ در نظر داشتن اولویتهای پروژه و درک درست از هدف پروژه بسیار به پیش برد و محقق شدن اهداف کمک میکند؛ توجه به شرایط محیطی در تنظیمات اچ ام ای نکته بسیارمهم است چون نیازمندیها به طور چشمگیری تغییرمیکند. البته این گوشهای از نکاتی است باید در توسعه HMI در نظر گرفت.
راه اندازی اچ ام ای
راه اندازی HMI مراحلی مختلفی دارد که در ادامه به بررسی مراحل راه اندازی آن می پردازیم:
سخت افزار HMI
انتخاب سخت افزارمهم ترین بخش از راه اندازی اچ ام ای است انتخاب سخت افزار متناسب با توجه با قابلیتهای لازم برای سیستم شما که کارایی لازم را داشته باشد.
نرم افزار HMI
هر سازنده HMI نرم افزار مخصوص به خود را دارد مثل شرکتهای بزرگی مثل زیمنس، دلتا، اشنایدرو… این نرم افزار امکان طراحی و پیکربندی پروتکلهای ارتباطی و برنامه نویسی رفتارهای مختلف را فراهم میکند.
طراحی نمایشگر
بعد انتخاب سخت افزار و نرم افزار مناسب با کاربرد شما در این مرحله به سراغ طراحی HMI ، صفحه نمایشگر و تنظیمات میرویم البته طراحی باید به گونهای باشد اجازه دسترسی به اطلاعات حیاتی و مهم را بدهد. عناصر رابط کاربری معمولا شامل:
- نمودارها
- دکمه ها
- چراغهای هشدار
- متنهای پویا
- نمایشگر اعداد
تنظیم پروتکلهای ارتباطی
نکته مهم در تنظیم پروتکلهای ارتباطی توجه به سخت افزار اچ ام ای و سیستم کنترلی است پروتکل ارتباطی مناسب را با توجه به دو مورد تنظیم میکنیم.
برنامه نویسی HMI
برنامه نویسی اچ ام ای شامل تعریف واکنشهای مختلف به ورودیهای کاربر ویا تغییرات در دادههای ورودی از سیستم است.
تست و بررسی
این مرحله مهم ترین بخش بعد از طراحی و برنامه نویسی HMI است. ام اچ ای را به دستگاه متصل میکنیم تا خروجی آن را به صورت عملی مشاهده در صورت خطا در فرآیند آن را اصلاح مینماییم.
بعد از طی شدن مراحل بالا و تست و بررسی نهایی رابط کاربری اچ ام ای آماده است ولی حتما برای استفاده راحت کاربران باید یک آموزش از روش کار به اپراتور دستگاه ارائه نمایید. راه اندازی و برنامه نویسی HMI نقش بسیار زیادی در بهبود بهروری و راندمان دارد همچنین باعث کاهش اتلاف انرژی وخطاهای انسانی میشود.
راههای ارتباطی نیک صنعت:
- شماره تماس: 87700210-021 (30 خط)
- واحد فروش: 09197872783
- واحد آموزش: 09197872786
- واحد تعمیرات: 09197872789
- ایمیل: info@nicsanat.com
- آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، کوچه پیمانی(یازدهم)، پلاک 17
نظرات کاربران