آموزش آنالوگ پی ال سی 10SX توسط مهندس محمدجواد الماسی تدریس شده و به صورت کاملا رایگان در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.

پی ال سی های 10SX به جز ورودی ها و خروجی های دیجیتال، ورودی ها و خروجی های آنالوگ هم بر روی خودشان دارند. طبق عکسی که در پایین مشاهده می کنید، این پی ال سی دارای دو ورودی آنالوگ، دو خروجی آنالوگ، چهار ورودی دیجیتال و دو خروجی دیجیتال است. این خروجی ها می توانند هم از نوع رله ای و هم از نوع ترانزیستوری باشند.

پی ال سی های 10SX

خروجی های رله ای

این پی ای سی دو خروجی رله ای دارد. نوشتن برنامه این پی ال سی ها مثل بقیه پی ال سی های دلتا هست و هیچ تفاوتی ندارد.
ما قصد داریم امروز به صورت عملی به ورودی آن یک پوتانسیومتر وصل کنیم و مقدار ولتاژ 0 تا 10 ولت را در رجیستر مخصوص بخوانیم همچنین از طریق یک مخزن داخل برنامه Factory IO مقدار کم و زیاد شدن مایع را داخل مخزن ببینیم.

خروجی های رله ای

طبق عکس بالا اگر ورودی های آنالوگ 10SX را بخواهیم بررسی کنیم، به ازای ولتاژ -10 تا +10 عدد روبروی اش نمایش داده می شود و به ازای جریان -20 تا +20 عدد روبروی اش در پی ال سی نشان داده می شود. و رجیسترها برای ورودی آنالوگ، کانال اول برای D1056 و برای کانال دوم D1057 هستند (این اطلاعات در منوال پی ال سی موجود است). وارد برنامه WPLSOFT می شویم و با ئستور MOV D1056 را فراخوانی می کنیم.

برنامه WPLSOFT

همین را فعلا داخل پی ال سی دانلود می کنیم و با پی ال سی آنلاین می شویم. زمانی که پتانسیومتر را می چرخانیم، مقداری که به ما نمایش می دهد چیزی میان 0 تا 2000 است. حالا ما چگونه پتانسومتر را به پی ال سی متصل کردیم؟ وارد بخش عملی میشویم تا ببینیم به چه صورت انجام شده است.

پتانسومتر

پیدا کردن سر متغیر پتانسیومتر

در عکس بالا یک پتانسیومتر داریم که سه تا سر دارد و با مولتی متر سر متغیر را پیدا کردیم (وسطی متغیر و دو سر کنار ثابت هست). یکی از سرهای کنار را به 0 ولت منبع تغذیه متصل کردیم و دیگری را به 10 ولت زدیم. سر متغیر را به ورودی اول متصل کردیم (کانال اول آنالوگ) و کام اش را هم وصل کرده ایم به 0 ولت منبع تغذیه؛ بدین صورت ما توانسته ایم پتانسیومتر را تبدیل کنیم به ولتاژ 0 تا 10 ولت .حالا آن را به برق می زنیم، وارد برنامه می شویم و داخل پی ال سی دانلود می کنیم.
حال هرچه پیچ پتانسیومتر را باز می کنیم به عدد 2000 نزدیک تر می شود. حالا می خواهیم این مقدار را به صورت دقیق تر ببینیم؛ به عنوان مثال ببینیم در عدد 1151 چه ولتاژی داریم. برای این کار باید اول اسکیل کنیم اگر مقداری که در D10 نشان می دهد را تقسیم بر 200 کنیم ولتاژ آن عدد به دست می آید.

پیدا کردن سر متغیر پتانسیومتر

حالا ما می خواهیم با برنامه FACTORY IO D یک مخزن بیاوریم و وقتی که پتانسیومتر را کم و زیاد می کنیم ببینید مقداری مایعی که وارد این مخزن می شود به چه صورت عمل می کند.

می بینید که با باز کردن پتانسیومتر مخزن از مایع پر می شود و هرچه تندتر این کار را بکنیم آب با فشار بیشتری وارد مخزن می شود و با چرخاندن پتانسیومتر به سمت عکس مخزن خالی می شود.
به این صورت توانستیم از طریق یک پتانسیومتر ولتاژ 0 تا 10 ولت تولید کنیم، پی ال سی 10sxرا متصل کنیم به ورودی آنالوگ اش و مقدارش را بخوانیم همچنین داخل برنامه factory io یک مخزن را پرآب کنیم.

در این ویدئو آموزشی نحوه اتصال یک پتانسیومتر به ورودی آنالوگ پی ال سی 10sx دلتا را یاد می‌گیریم. این فیلم آموزشی توسط گروه فنی مهندسی نیک صنعت و سرکار خانم مهندس الناز غفاریان‌فر طراحی و تولید شده است.

سرفصل‌های آموزشی:

  • معرفی ورودی و خروجی های دیجیتال و آنالوگ پی ال سی 10sx دلتا به صورت کامل
  • توضیح رجیسترهای خاص در ورودی و خروجی آنالوگ پی ال سی 10sx دلتا
  • توضیح مقادیر ولتاژی و جریانی ورودی و خروجی‌های آنالوگ در پی ال سی دلتا
  • فراخوانی یکی از کانال‌های ورودی آنالوگ در پی ال سی 10sx دلتا و مشاهده مقدار آنالوگ در برنامه wplsoft
  • توضیح کامل پی ال سی 10sx دلتا به صورت سخت افزاری
  • نحوه اتصال یک پتانسیومتر سه سیمه به یکی از ورودی‌های آنالوگ پی ال سی 10sx دلتا
  • نحوه تولید ولتاژ صفر تا ده ولت از طریق پتانسیومتر به صورت کاملا عملی
  • نحوه شبیه سازی برنامه نوشته شده در پی ال سی 10sx دلتا با برنامه factory io
  • نحوه تنظیم مقدار مایع داخل مخزن در برنامه factory io توسط پتانسیومتر با ولتاژ صفر تا ده ولت

راه‌های ارتباطی نیک صنعت:

  • تماس با نیک صنعت: 021:87700210
  • واحد فروش نیک صنعت: 09197872783
  • واحد تعمیرات نیک صنعت: 09197872789
  • ایمیل نیک صنعت: info@nicsanat.com
  • آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، کوچه پیمانی(یازدهم)، پلاک 17