سینی کابل چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟
سینی کابل چیست؟ سینی کابل در صنعت و کارخانهها به دلیل نظم دادن به چیدمان سیمها و جلوگیری از بروز […]
- سینی کابل چیست؟
- سینی کابل در صنعت چه کاربردی دارد؟
- چند مدل سینی کابل داریم؟
- جنس سینی کابل چیست؟
- سینی کابل در چه ابعادی تولید میشود؟
- سینی کابل از چه اجزایی تشکیل میشود؟
- چند نوع سینی کابل، با تعداد خم داریم؟
- بستهای چنگالی چه کارایی دارند؟
- چرا از جدا کننده سینی کابل استفاده میشود؟
- جوینت سینی کابل چیست؟
- استفاده از سینی کابل چه مزایایی دارد؟
- برای خرید سینی کابل، باید به چه نکاتی توجه شود؟
- نتیجهگیری
- راههای ارتباطی نیک صنعت
سینی کابل چیست؟
سینی کابل در صنعت و کارخانهها به دلیل نظم دادن به چیدمان سیمها و جلوگیری از بروز آتش سوزی و برق گرفتگی(جرقه برق)، در اثر نقص و ساییدگی، سیمها و کابلها اهمیت دارد. کابلها و سیمهای برق انتقال دهنده انرژی الکتریکی میباشند. در واقع نقش هادی را برعهده دارند. به همین منظور خرید سینی کابل، مناسب و با کیفیت برای محافظت از سیمها، جزء تجهیزات مهم به حساب میآید. در کارخانهها و صنایع مختلف صنعتی و همچنین واحد تولیدی که از دستگاهها و تجهیزات برقی، استفاده میکنند، داشتن cable tray ضروری است.
سینی کابل در صنعت چه کاربردی دارد؟
این سینی در تاسیسات مربوط به برق و الکتریکی کاربرد بسیاری دارد، این نوع محافظت از سیمکشیها نسبت به روشهایی چون، استفاده از عایق سیم و کابل نسوز هم سادهتر و هم، کم هزینهتر است. cable tray عمدتا جهت حفاظت از کابلها، سیم و همچنین جداسازی کابل در مسیر، مورد استفاده قرار میگیرد، این نگهدارنده برای حفظ سیم و کابل در برابر تماس با مواد اسیدی و شیمیایی، ضربه و رطوبت و همچنین نمای زیباتر کارایی مناسبی دارد. با توجه به کاربرد و موارد استفاده در انواع پروژهها از سینی کابل مشخص استفاده میشود.
چند مدل سینی کابل داریم؟
- WIRE MESH CABLE TRAY یا سینی کابل سبدی: این مدل عمدتا از جنس گالوانیزه است که به شکل نوارهای باریک فلزی و یا پلاستیک مانند سبد طراحی شده و برای حفظ سیمهای کوتاه با اندازه یک تا دو متری مناسب است. این مدل سینی، سبدی شکل به آسانی روی سقف و کف و یا دیوار نصب میشود و انتقال هوا در آن انجام میگیرد. همچنین از این نوع CABLE TRAY در کاربریهایی چون مخابرات جهت هدایت و حفظ فیبرهای نوری استفاده میشود.
- CHANNEL CABLE TRAY یا سینی کابلهای کانال: این سینیهای کانالی در کاربری سبک که دارای سیمهای بسیار ظریف با طول 150 تا نهایت 300 سانتیمتر هستند، استفاده میشود. این سینی دارای کانالهای باریک است که امکان گرفتن انشعاب از یک سینی دیگر را فراهم میکند.
- LADDER TYPE TRAY یا سینی کابلهای نردبانی: این نوع سینی مناسب استفاده برای کابلها و سیم کشیهای عمودی است. وجود لنگر داخل این سینی برقها باعث شده کابل و سیم کاملا ثابت درون آن قرار بگیرد. البته در حالت ثابت قرار گرفتن کابل به صورت افقی هم کاربرد دارد. مزیت این مدل، بالا بودن جریان هوا و عدم رطوبت در آن است. ساختار این مدل، امکان ورود و خروج سیم و کابل را از هر دو سمت سینی ایجاد میکند.
- TROUGH CABLE TRAY یا سینی کابل مشبک: این مدل با وجود سوراخ در کف سینیها به تخلیه آب(در صورت ورود آب) و جریان هوا کمک بسیاری میکند. مزایای این مدل Cable Tray این است که، سیمها میتوانند در صورتی که نیاز باشد از شبکههای مختلف خارج شوند و به دیگر بخشهای شبکه سیمکشی متصل گردند. سینی برق در این مدل، با حفرههای منظم و بهصورت مشبک طراحی و تولید میشود، این نوع طراحی با هدف انتقال و جریان هوا در بین کابل و سیم صورت میگیرد تا از افزایش دمای بیش از حد جلوگیری شود. این فرایند توسط دستگاههای CNC انجام میشود، این سوراخها فقط روی بدنه اجرا میگردد. در پوش محافظ سیم وکابل را بدون سوراخ میسازند تا از ورود آب ناشی از باران درون سینی جلوگیری نماید و از فرسوده شدن سیم و کابلها در برابر رطوبت محافظت شود.
جنس سینی کابل چیست؟
سینی برق یا کابل در دو نوع فلزی و غیر فلزی تولید میشود، سینیهای فلزی از جنس فولاد ضد زنگ، آلومینیوم است که متریال ساخت آنها گالوانیزه و رنگهای پودری استاتیک میباشد. و سینی کابل غیر فلزی جنس فایبر گلاس دارد.
سینی کابل فایبر گلاس(cable tray)
این جنس سینیها بهصورت نارسانا است و در مقابل خوردگی مقاومت بالایی دارد و بسیار کم وزن است و همچنین کار با آن راحت است.
سینیهای کابل آلومینیومی
این نوع از سینی کابل، قابلیت استفاده درمحیطهای مختلف را دارد، مزیت این سینی شامل نصب راحت و وزن کم آن است. این تجهیزات در برابر زنگ زدگی مقاوم هستند.
برای افزایش مقاومت سینی کابل و تمام تجهیزات آن، باید بعد از ساخت قطعات، آنها را با شیوههای متفاوت گالوانیزه کرد. سینی برق گالوانیزه در مقابل زنگزدگی و آب و رطوبت مقاوم است و این امر باعث طولانی شدن عمر آن میشود.
سینیهای کابل فولادی
این نوع سینی برق قیمت مناسبی دارد اما وزن آن با توجه به متریال ساخت، بالاست و بسیار سنگین است، برای استفاده از این سینیها لازم است با پوشش ضد زنگ در برابر زنگ زدگی از آن محافظت شود. این سینی برق فولادی ضد زنگ و استیل است که در برابر مواد شیمیایی غیر آلی و آلی، مواد رنگ زا استحکام بالایی دارند. در ضمن سینی فولادی با کیفیت بالا و محکم، مناسب استفاده جهت انبساط حرارتی پایین و حفاظت الکتریکی است.
سینی کابل در چه ابعادی تولید میشود؟
سینی کابلها با عرضهای مختلف تولید میشود، ابعاد این سینی در مصارف مختلف مثل تاسیسات برقی در ساختمان، صنایع مختلف و.. با توجه به حجم کابلها گوناگون است، با توجه به اندازه سینی تعداد مشخصی کابل درون آن جای میگیرد.
سینی کابل از چه اجزایی تشکیل میشود؟
سینی برق از لوازم جانبی مختلفی تشکیل میشود و این لوازم شامل موارد زیر است.
- درب سینی کابل: cable tray دارای درب است و این درب بهمنظور جلوگیری از ورود آب و ذرات ریز گرد و خاک و حشرات و… برروی سینی قرار میگیرد. این دربها را دقیقا متناسب عرض سینی میسازند. این درب متحمل بار نیست بنابراین با ضخامت کمتری نسبت به سینی ساخته میشود.
- سه راهی و چهار راهی سینی کابل: این وسیله جهت ارتباط دادن بین چند سینی در مرکز مشخص کارایی دارد و ممکن است در این مسیر نیاز به عبور سینی برق از سه و چهار مسیر باشد، که لازم است از این وسیله استفاده شود.
- زانویی سینی: اگر نیاز به نصب سینی به شکل L باشد باید از زانویی استفاده شود، این وسیله رابط سینی، برای نصب در قسمتهای گوشه و کنج است.
- نردبال کابل: این وسیله به شکل نردبان طراحی میشود و جنس آن از ورقهای آهن است. نقش اصلی آن، هدایت و انتقال کابل برق و سیم است.
- رابط سینی کابلها: بهمنظور متصل شدن به هم، نیاز به رابط دارند که این رابط سینیها را به هم وصل میکند و تمام درز میان دو سینی را میپوشاند.
- ساپورتهای سینی کابلها: ساپورت سینی برق با زاویههای مختلف به سه نوع، دیواری، سقفی و زمینی تقسیم میشود که میتواند به شکل قابل تنظیم و ثابت نصب گردد.
چند نوع سینی کابل، با تعداد خم داریم؟
سینی برق یا کابل از نظر کارایی به مدلهای دو خم، چهار خم و شش خم تقسیم میشود. هرچه میزان خم سینی بیشتر باشد از نظر مقاومت، استحکام بالاتری دارد.
- سینی برق دو خم: این مدل دو دیواره عمودی و یک کفی دارد که در پروژههای ساختمانی و سبک کاربرد دارد.
- سینی کابلهای چهار خم: این شکل از سینی برق دارای دو لبه باریک و کم عرض و عمودی به بالای دیواره سینی دارد.
- سینیهای شش خم: به اضافه چهار خم مدل قبلی، این مدل دو خم با زاویه 90 درجه به روی دو خم بالا دارد.این مدل در پروژههایی مانند پست انتقال دهنده برق، نفت و گاز و کاربریهای سنگین مورد استفاده قرار میگیرد.
بستهای چنگالی چه کارایی دارند؟
بستهای چنگالی شکل، درون ریل قرار میگیرد. این بستها، برای اینکه روی ریل ثابت بماند، آنها را روی لولهها میبندد. این بست، بهصورت کلی با گیرهای خاص در بخش زیر قرار میگیرد و به ریل، قلاب میشود. استفاده از این بستهای گالوانیزه باعث دسترسی راحتتر به کابل میشود.
چرا از جدا کننده سینی کابل استفاده میشود؟
جنس این جدا کننده از گالوانیزه گرم و سرد است که ضخامتهای مختلفی دارد، این جدا کننده بهمنظور جدا کردن چندین ردیف از کابل در سینی برق کاربرد دارد، این ورقها به وسیله پیچ و مهره و یا جوشکاری به سینی متصل میشوند.
جوینت سینی کابل چیست؟
برای اتصال میان دو سینی کابل و CABLE LADDER از جوینت استفاده میشود، این ابزار در دیواره کناری سینی قرار میگیرد.
استفاده از سینی کابل چه مزایایی دارد؟
- حفاظت از سیم و کابل در برابر حرارت
- افزایش عمر سیم و کابلها
- قابل سفارش در ابعاد دلخواه
- مقاوم در برابر وزن بالا
- مرتب شدن چیدمان سیم و کابل
- محافظت از سیمها در برابر ضربه
- دارای کیفیت ساختاری مناسب در برابر خوردگی و خراب شدن عایقبندی سیمکشیها
برای خرید سینی کابل، باید به چه نکاتی توجه شود؟
- برای تهیه سینی برق، ابعاد و ضخامت ورق آن را با توجه به تعداد سیم و کابل و وزن آنها انتخاب نمایید.
- برای انتخاب ارتفاع مناسب سینی به قطر کابلها توجه کنید.
- عرض سینی براساس تعداد کابل انتخاب گردد.
- طول شاخه مناسبی را متناسب محل اجرای آن انتخاب نمایید.
- شعاع و میزان انعطاف کابلها را در نظر بگیرید، زیرا بعضی کابلها خیلی سخت خم میشوند.
- سینی برق را با بست پذیری مناسب انتخاب کنید تا قابلیت اضافه نمودن شاخه به سینی برق را داشته باشید.
نتیجهگیری
تهیه این سینی برای نگهداری از کابلها هزینه بسیار کمتری نسبت به روشهای دیگر دارد، بنابراین استفاده از آن در کارخانهها و تاسیسات برق در ساختمانها و… باعث حفظ کیفیت سیمکشی و کابلها میشود، خدمات مونتاژ تابلو برق به همراه سینی کابل در مجموعه نیک صنعت توسط کادر مجرب ما انجام میشود.
راههای ارتباطی نیک صنعت
- شماره تماس: 87700210-021 (30 خط)
- واحد فروش: 09197872783
- واحد آموزش: 09197872786
- واحد تعمیرات: 09197872789
- ایمیل: info@nicsanat.com
- آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، کوچه پیمانی (یازدهم)، پلاک 17
نظرات کاربران