اینورتر سه فاز چیست؟
اینورتر به معنای تبدیلکننده است. در اینورترها ابتدا برق220V شهری که دارای فرکانس HZ50 میباشد، دریافت شده است سپس اینورتر […]
اینورتر به معنای تبدیلکننده است. در اینورترها ابتدا برق220V شهری که دارای فرکانس HZ50 میباشد، دریافت شده است سپس اینورتر آن را به ولتاژ DC تبدیل میکند. اینورترها توانایی تبدیل ولتاژ DC به AC را دارند. اما موضوع اصلی این است که اینورتر میتواند دوباره برق AC را تولید کند، اما با ولتاژ و فرکانسی که مد نظر ما است. این ولتاژ AC تولید شده در قسمت خروجی اینورتر میتواند تغذیه انواع موتورهای AC سه فاز را تامین کرده و حرکت موتور را کنترل کند. بدون این که گشتاور و قدرت موتور کاهش پیدا کند. در این مقاله یاد میگیریم که؛ اینورتر سه فاز چیست؟ چه تفاوتی با اینورتر تک فاز دارد و کاربردهای آن چیست؟
تفاوت اینورتر تک فاز و سه فاز
اما فرق بین اینورتر سه فاز و تک فاز در نوع ورودی آنها است. اینورتر های تک فاز، برق تک فاز در ورودی دریافت کرده و برق سه فاز را به خروجی میدهند. اما اینورتر سه فاز برق سه فاز را در ورودی خود دارد و سه فاز هم از اینورتر خارج میشود. در بخش اولیه برق AC از طریق یکسوساز به برق DC تبدیل میکند و سپس مجددا به برق AC با پارامترهایی که مدنظر ما هستند تبدیل میکند. تفاوت اینورتر سه فاز و تک فاز در یکسوساز اولیه آنها است.
برای استعلام قیمت و خرید انواع اینورتر از فروشگاه نیک صنعت، با شماره تلفن 87700210 تماس حاصل فرمایید.
عملکرد اینورتر سه فاز
طرز کار اینورتر سه فاز از طریق قطع و وصل دائمی کلیدهای قدرت آن انجام میشود. ماسفتها،IGBT ها و بقیه اجزای برد اینورتر میتوانند پالسهای الکتریکی را شارژ کنند. این پالس میتواند، باعث ایجاد ولتاژ الکتریکی در قسمت خروجی اینورتر شود.
در یک سیستم 3 فاز سه سیم برق وجود دارد. سه بازوی آن معمولاً با زاویه 120 درجه با یکدیگر اختلاف فاز دارند تا یک منبع AC سه فاز ایجاد شود. که در طول یک دوره چرخش کامل یعنی 360 درجه هر کدام از این فازها دو بار به نقطه اوج خود میرسند. این اینورتر، دارای سه کلید تک فاز است که هر کدام از پایهها میتواند به ترمینال بار متصل شود. حالتهای مختلفی برای محافظت از بار در سیستم سه فاز استفاده میشود.
کاربردهای اینورتر سه فاز
بیشترین کاربرد اینورتر سه فاز در مکانهایی است، که موتورهای سه فاز توان بالا (بالا تر از 10 اسب بخار) دارند. همانطور که میدانید این موتورها را نمیتوان با اینورتر های تک فاز راه اندازی کرد. در زمان خرید اینورتر موارد مهم قابلیتهای درایو و مطابقت توان آن با موتور الکتریکی را در نظر بگیرید. مکانهایی مانند:
- کارخانههای تولیدی
- مزرعههای کشاورزی
- کارگاههای صنعتی
- راه اندازی پمپ ها و دینامها
- دکل های نفتی
- صنعت سنگ
- حفاری های عمیق
مزایای استفاده از اینورتر سه فاز
از اینورتر های سه فاز معمولا در سیستمهایی استفاده میشود که توان مصرفی بیشتر از 800 وات باشد. در حقیقت اینورتر تک فاز میتوانند تا زیر 1000 وات را پشتیبانی کنند.
برخی از مزایای اینورتر سه فاز عبارتند از:
- صرفه جویی در مصرف سیم
- ایمنی بیشتر برای تجهیزات و کاربر
- بازده و راندمان کاری بالاتر
- انعطاف پذیری بیشتر و پشتیبانی تجهیزات 3 فاز 2 فاز یا تک فاز
- توانایی جابهجایی بیشتر بار الکتریکی
- جلوگیری از افت جریان و ولتاژ
- توانایی هدایت برق بالاتر
اما یکی از معایب اصلی اینورتر های سه فاز هزینه بالاتر آنها میباشد و همچنین طراحی تابلوها با اینوتر های سه فاز سختتر بوده و پیچیدگی بیشتری نسبت به اینورتر های تک فاز دارند.
بیشتر بخوانید: چطور میتوانیم از طریق برق تک فاز بدون درایو موتور سه فاز راهاندازی کنیم؟
جمع بندی
اینورتر های سه فاز مبدلهایی هستند که میتوانند برق سه فاز را در ورودی دریافت کرده و در خروجی خود برق سه فاز با ولتاژ مورد نظر کاربر را ارائه دهند. این تجهیزات معمولا در صنایعی که موتورهای توان بالا استفاده شده است، کاربرد دارند. اینورتر های سه فاز معمولا طراحی پیچیدهتری دارند. اما در کنار آن مزایای بسیاری را در اختیار ما میگذارند.
در پروسه مربوط به سرویس و تعمیر درایو توجه به اجزای داخلی این دستگاه کنترل کننده دور موتور اهمیت بسیار بالایی دارد. تشخیص ایرادات دستگاه و بررسی علتهای خرابی آن به عنوان قدم اصلی در جهت عیب یابی اینورتر به حساب میآید. در صورتیکه خطا و ایراد کارکردی درایو مربوط به نقص قطعات باشد باید تعویض قطعه توسط تعمیرکار فنی و متخصص انجام شود و هر گونه تعمیر ناقص منجر به اختلال بیشتر درایو میگردد.
راههای ارتباطی نیک صنعت:
- تماس با نیک صنعت: 87700210
- واحد فروش نیک صنعت: 09197872783
- واحد تعمیرات نیک صنعت: 09197872789
- ایمیل نیک صنعت: info@nicsanat.com
- آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، کوچه پیمانی (یازدهم)، پلاک 17
نظرات کاربران