ایجاد ارتباط میان سیستم قدیمی و مدرن اتوماسیون
ایجاد ارتباط میان سیستم قدیمی و مدرن اتوماسیون در دنیای صنعت امروز پیشرفت صنایع با سرعت بسیار بالایی در حال […]
- ایجاد ارتباط میان سیستم قدیمی و مدرن اتوماسیون
- اهمیت ادغام فناوری قدیمی با تکنولوژی مدرن
- راهکار برقراری ارتباط بین سیستم قدیمی و مدرن
- روش های رایج برای یکپارچه سازی
- کمک اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی به ایجاد ارتباط
- نکات مهم برای ایجاد ارتباط میان سیستم قدیمی و مدرن اتوماسیون
- جمع بندی
- راههای ارتباطی نیک صنعت
ایجاد ارتباط میان سیستم قدیمی و مدرن اتوماسیون
در دنیای صنعت امروز پیشرفت صنایع با سرعت بسیار بالایی در حال انجام است. به همین دلیل صنایع و سازمانها به دنبال بهبود و بهینهسازی عملکرد خود هستند تا از رقابت با دیگر شرکتها و صنایع عقب نماند. یکی از اصلیترین راههای بهینهسازی عملکرد ادغام فناوری جدید و تکنولوژی گذشته است. این ارتباط باعث کاهش هزینهها کلی و همچنین امکان بهرمندی از حداکثر توانایی تجهیزات موجود را فراهم میکند. اما همواره این ادغام به دلیل اینکه سیستمهای قدیمی با تکنولوژی قدیمی محدودتری طراحی شده برای اتصال به سیستمهای جدیدتربا چالشهایی روبرو هست که در ادامه بیشتر با آنها میپردازیم.
اهمیت ادغام فناوری قدیمی با تکنولوژی مدرن
تجهیزات و فناوری قدیمی معمولا بخش قابل توجهی از سرمایه یه صنعت قدیمی را تشکیل داده است. بنابراین جایگزینی آن با تجهیزات مدرن میتواند هزینههای بسیار زیادی را به صنایع وارد کند. اما با ارتباط میان سیستم قدیمی و مدرن اتوماسیون میتوان از افزایش هزینهها جلوگیری به شکل بسیار زیادی جلوگیری کرد. با انجام این روند ارتباطی دیگر احتیاجی به تعویض کامل تجهیزات قدیمی با جدید نمیباشد. این کار مزیتهای دیگری نیز دارد که در ادامه بیشتر به آنها میپردازیم.
کاهش هزینههای کلی
همانطور که به آن پرداختیم هزینه جایگزینی تجهیزات قدیمی با جدید بسیار زیاد میباشد. از جمله این هزینهها میتوان به خرید آموزش کارکنان و نصب تجهیزات جدید اشاره کرد. ادغام فناوری و ایجاد ارتباط میان سیستم قدیمی و مدرن اتوماسیون میتواند این هزینهها را به شکل چشمگیری کاهش دهد.
افزایش بهرهوری و کارایی
سیستمهای جدید اتوماسیون معمولا با هدف بهبود روند و کارایی طراحی شدهاند. ارتباط میان سیستم قدیمی و مدرن میتواند فرآیندها را سریعتر ، دقیقتر و بسیار کارآمدتر کند و تمامی این اتفاقات بدون نیاز به تغییرات اساسی در زیربنای انجام میشود.
راهکار برقراری ارتباط بین سیستم قدیمی و مدرن
- اولین راهکار برای سیستمهای قدیمی استفاده از پروتکلهای سازگار میباشد. در صورتی که سیستم شما از پروتکل modbus پشتیبانی میکند بهترین راه ارتباطی همین پروتکل میباشد. طریقه اتصال با کمک درگاه سریال PLC های مدرن یا ماژول گیتوی میباشد. بعضی از PLC های جدید قابلیت پشتیبانی از پروتکلهای سنتی را به صورت داخلی دارند.
- امروزه و با پیشرفت صنعت اتوماسیون شاهد PLCهای مدرنی هستیم که ماژولهای قابل نصبی هستند که به کمک این ماژولها PLCها براحتی با تجهیزات قدیمی ارتباط برقرار میکنند.
- برای ارتباط بین سیستمهای قدیم و جدید میتوان از نرمافزارهای واسط نیز استفاده کرد. این نرمافزارها کمک زیادی به اتصال سیستمهای قدیمی به سیستم مانیتورینگ جدید میکنند.
روش های رایج برای یکپارچه سازی
همان طور که در ابتدای این مقاله به آن پرداختیم همیشه لازم نیست سیستمهای قدیمی را به صورت کامل حذف یا جایگزین کنیم. باتوجه به وضعیت خط تولید ، هزینه و اهمیت تجهیزات معمولا باید یکی از استراتژیهای زیر را انتخاب کنیم.
یکپارچه سازی مرحلهای
در این روش تجهیزات به صورت مرحلهای اضافه میشوند و همزمان با تجهیزات قدیمی میتوانند به کار خود ادامه دهند. در قدم بعدی دادهها را از PLC قدیمی به PLC جدید منتقل میکنیم تا عملکرد کلی سیستم زیر نظر باشد. انجام این روش هزینه و ریسک بسیار پایینتری دارد.
افزودن سیستم مانیتورینگ
به جای دخالت مستقیم و تعویض در سیستم قدیمی یک سیستم مانیتورینگ جدید با کمک ماژولهایی مانند گیت وی میتوان به سیستم قدیمی متصل شد. این روش برای سیستمهای که خطوط تولید احتیاج به دید بهتر دارد بسیار مناسبتر میباشد.
جایگزینی به صورت تدریجی
یکی از روشهای ارتباط میان سیستمهای قدیمی و مدرن جایگزینی به صورت تدریجی میباشد. به طور مثال بخشی از سیستم HMI یا سنسورهای صنعت مورد نظر خود را با نمونههای بروزتر تعویض میکنیم. HMIهای مدرن که قابلیت ارتباط با پی ال سیهای قدیمی را دارند جایگزین میشود. شروع از این نقطه به دلیل تاثیری که برروی اپراتور و روند تولید دارد.
کمک اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی به ایجاد ارتباط
اینترنت اشیاء یا IOT یکی از ابزارهای که میتواند باعث ایجاد ارتباط میان سیستم قدیمی و مدرن اتوماسیون شود. اینترنت اشیا با کمک سنسورها دستگاهها را به یک شبکه و سیستم جدید متصل میکند. با این کار دادهها به صورت لحظهای و با تحلیل آنها به بهبود عملکرد کلی کمک میکند.
هوش مصنوعی در تحلیل دادههای تولید شده توسط تجهیزات بسیار به صنایع کمک میکند. هوش مصنوعی به ساخت و معرفی الگوهای بهینه برای بهبود روند بسیار موثر هستند. این ابزار هوشمند فرآیندها را به صورت دقیق مورد بررسی قرار داده و خرابیهای احتمالی را پیش بینی و باعث بهبود فرآیند کلی سیستم شما میشود.
نکات مهم برای ایجاد ارتباط میان سیستم قدیمی و مدرن اتوماسیون
برای شروع فرآیند ارتباط میان سیستم قدیمی و مدرن ابتدا باید نیازهای شما به صورت دقیق مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد. این تحلیل شامل بررسی اطلاعاتی مانند وضعیت تجهیزات قدیمی ، سازگاری با سیستمهای جدید و نیازهای عملیاتی سیستم شما میباشد. در قدم بعدی انتخاب فناوری متناسب با اهداف شما بسیار مهم سیستمهای جدید باید با اهداف و نیازهای کسب و کار شما تطابق داشته باشد. انتخاب یک سیستم مناسب در واقع تضمین کننده کارایی کلی فرآیند شما میباشد. پس از جایگذاری و ایجاد ارتباط میان اجزای مختلف باید سیستم را به صورت مستمر مورد پایش و بررسی قرار بدهیم تا از انجام درست فرآیند مطمئن شویم. بعد از ادغام موفقیت آمیز دو سیستم با یکدیگر کارایی این فرآیند به شدت به رفتار کارکنان با سیستم جدید دارای به همین دلیل برای کارکنان خود به صورت کامل روش کار با این سیستم مدرن را ارائه کنید تا از انجام درست این فرآیند مطمئن شوید.
جمع بندی
ایجاد ارتباط میان فناوری و تکنولوژی قدیمی و مدرن اتوماسیون تنها راه حل اقتصادی برای صنایع به شمار میرود. این کار به عبارت دیگر پلی از گذشته به زمان آینده صنایع میباشد. این کار باعث بالا رفتن بهرهوری و کاهش هزینههای جایگزینی و بهبود فناوری برای بهینه سازی فرآیندها بهرهمند شد. با وجود چالشهای که در طول انجام این فرآیند وجود دارد استفاده از ماژولها یا واسطها ، نرمافزارهای یکپارچه ساز و همچنین فناوریهای جدید مانند اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی میتواند این مسیر را بسیار هموارتر کنند.
راههای ارتباطی نیک صنعت
- شماره تماس: 87700210-021(30 خط)
- واحد فروش: 09197872783
- واحد آموزش: 09197872786
- واحد تعمیرات: 09197872789
- واحد پروژه: 09197872784
- ایمیل: info@nicsanat.com
- آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، کوچه پیمانی(یازدهم)، پلاک 17
نظرات کاربران