راهنما جامع نحوه تست اینورتر
یکی از سوالاتی که همیشه از تیم نیک صنعت میپرسید این است که چگونه عملکرد درایو را تست و عیب […]
یکی از سوالاتی که همیشه از تیم نیک صنعت میپرسید این است که چگونه عملکرد درایو را تست و عیب یابی کنیم؟ زمانیکه اینورتر به مشکل میخورد یا راندمان کاری درایو کاهش مییابد، بهترین روش این است که اینورتر تست شود تا مشکلات دستگاه شناسایی گردد. در این مقاله قصد داریم که روشهای مختلف برای تست اینورتر را با هم بررسی کنیم. تا انتها این مقاله با ما همراه باشید.
تست اینورتر شامل چه مراحلی میشود؟
همانطور که میدانید دلایل مشکلات و خرابی اینورتر نیاز به بررسی دارد که برای عیب یابی تخصصی و تعمیرات درایو باید به افراد متخصص و حرفهای مراجعه شود. در فرایند تست اینورتر باید نکات ایمنی مانند دستکشهای عایق رعایت شود. در ادامه نحوه تست درایو را با هم بررسی میکنیم تا از کارکرد بهینه درایو اطمینان حاصل شود.
- اینورتر را بهصورت بصری مشاهده شود تا خرابیها مشخص گردد.
- ولتاژ ورودی و خروجی بررسی شود.
- امواج و فرکانس بررسی گردد.
- آزمایش مقاومت عایقی (تست میگر) گرفته شود.
- میزان راندمان و توان درایو چک شود.
- درجه حرارت اینورتر و فن خنک کننده درایو کنترل گردد.
- سیستمهای حفاظتی اینورتر بررسی شود.
- برای عیب یابی و تست اینورتر میتوان به منوال و دفترچه راهنما دستگاه مراجعه شود.
هر کدام از آنها را در ادامه بهصورت جداگانه بررسی میکنیم:
اینورتر بهصورت بصری بازبینی گردد.
از موارد مهم در تست اینورتر این است که به صفحه پشتی درایو نگاه شود. در صورتیکه صفحات پشتی دستگاه مشکی رنگ بود یا لکه دود سیاه مشاهده شد، احتمالا قطعات داخلی اینورتر آسیب دیدهاند یا منفجر شدهاند.
ولتاژ ورودی و خروجی بررسی شود.
اولین قدم برای تست اینورتر، بررسی ولتاژ ورودی و خروجی دستگاه با مولتی متر است. در اینجا باید ولتاژ ترمینالهای درایو R، S و T را اندازه گیری شود و باید تقریبا با ولتاژ نامی اینورتر برابر باشد. در واقع باید ولتاژ را بهصورت زیر اندازه گیری شود:
- اندازهگیری ولتاژ بین R و S
- اندازهگیری ولتاژ بین R و T
- اندازهگیری ولتاژ بین S و T
اگر ولتاژ ورودی یا خروجی بالا و پایین است، این مشکلات مربوط به باتری و سیم کشی اینورتر است و منجر به ناپایداری و خرابی میشود. برای اندازه گیری ولتاژ خروجی اینورتر، باید مولتی متر RMS استفاده شود تا قابلیت فیلتر کردن هارمونیک را داشته باشد. با این مولتی متر RMS مقدار دقیق به دست میآید.
امواج و فرکانس بررسی گردد.
برای بررسی انواع موج و فرکانس از اسیلوسکوپ استفاده شود. علت نداشتن خروجی اینورتر مربوط به فرکانس است که باید توسط اسیلوسکوپ یک موج سینوسی نشان دهد. هرگونه انحراف و تغییر در موج سینوسی میتواند نشاندهنده مشکل در اینورتر است. فرکانس ورودی اینورتر باید بین 50 تا 60 هرتز باشد و اگر موج فرکانسی دچار اغتشاشات و نویز الکترومغناطیسی باشد، نشاندهنده یک مشکل مربوط به فیلتر، مدولاسیون (PWM) یا بار باشد.
تست میگر یا آزمایش مقاومت عایقی گرفته شود.
تست میگر برای بررسی کاهش کیفیت عایق سیمها انجام میشود. این تست رو میتوان بهصورت منظم و طبق یک برنامه انجام دهید تا از احتمال بروز خرابی پیشگیری کند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با آموزش درایو اطلاعات خود را ارتقا دهید. تست مقاومت عایق کمک میکند تا از تطابق عملکرد عایقی اینورتر با استانداردهای ایمنی اطمینان یافت و از خطرات جدی مانند برق گرفتگی و آتش سوزی جلوگیری کند.
درجه حرارت اینورتر و تهویه درایو کنترل گردد.
برای تست دما اینورتر بهتر است درجه حرارت اینورتر را با استفاده از دماسنج یا ترمومتر اندازه گیری شود. دما اینورتر باید بین محدوده 0 تا 40 درجه سانتی گراد باشد. گردش هوا و خنک سازی باید بهدرستی انجام شود و اگر دما بیش از حد بالا یا پایین باشد، باید سیستم تهویه و فن خنک کننده بازبینی و بررسی شود.
سیستمهای حفاظتی اینورتر بررسی شود.
ویژگیهای حفاظتی شامل حفاظت در برابر اضافه ولتاژ، افت ولتاژ، اضافه جریان، گرما بیش از حد و خطا زمین میشود. درصورت بروز ارور، اینورتر باید خاموش شود یا پس از برطرف شدن خطا، عملیات خود را دوباره از سر بگیرد. ایجاد مشکل در رله، سنسور، فیوز از دلایل کار نکردن سیستم حفاظتی اینورتر است. بهطور مثال، در مناطق با رطوبت زیاد، از اینورتر با درجه حفاظت بالا استفاده شود تا در برابر خورندگی و رطوبت مقاوم باشد. در شرایط خاص، وضعیت کابلها و باتری چک شود تا کارکرد دستگاه در بالاترین سطح قرار بگیرد. در زمان خرید اینورتر حتما به سیستم حفاظتی دستگاه توجه لازم را داشته باشید.
میزان راندمان و توان درایو چک شود.
با اتصال وات متر به توان خروجی درایو میتوان برای تست بازدهی اینورتر باید نسبت توان خروجی به توان ورودی محاسبه گردد. هر چه میزان بازدهی و راندمان اینورتر بالا باشد، در صرفه جویی انرژی و کارکرد بهینه اینورتر تاثیرگذاری بیشتری دارد. اگر بازدهی و راندمان اینورتر خیلی کم باشد، نشاندهنده مشکل بار، هارمونیک و تلفات اینورتر است. اگر توان خروجی اینورتر کمتر از توان ورودی باشد، احتمال خرابی داخلی اینورتر وجود دارد و کارکرد اینورتر کاهش مییابد. کاهش توان خروجی اینورتر در اثر فرسودگی یا اتصالات ضعیف قطعات داخلی اینورتر و خرابی ماژول توان ایجاد میشود.
پس از اتمام تست اینورتر جه کاری باید انجام داد؟
در طول فرایند تست اینورتر، پارامترهای مختلف مانند جریان، توان، ولتاژ ورودی و خروجی، توان ورودی و خروجی، کیفیت موج را ثبت کنید تا وضعیت کارکرد اینورتر را بتوان تجزیه و تحلیل کرد. ثبت دادهها کمک بسزایی در بررسی مجدد نتایج اینورتر میکند و در واقع ثبت دادهها یک مرجع مهم برای مقایسه کردن است که اعتبار نتایج تست اینورتر را تضمین میکند.
جمع بندی نحوه تست اینورتر
تست اینورتر نیاز به تخصص و ابزارهای اندازه گیری دارد که باید در حین فرایند تست اینورتر، باید نکات ایمنی را رعایت کرد. این تست و عیب یابی اینورتر کمک میکند تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری شود و سریعتر ایرادات را رفع کرد. در نهایت طول عمر اینورتر افزایش مییابد.
راههای ارتباطی نیک صنعت
- شماره تماس: 87700210-021(30 خط)
- واحد فروش: 09197872783
- واحد آموزش: 09197872786
- واحد تعمیرات: 09197872789
- واحد پروژه: 09197872784
- ایمیل: info@nicsanat.com
- آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، کوچه پیمانی(یازدهم)، پلاک 17
نظرات کاربران