مراحل تعمیر دستگاه بسته بندی و شیرینگ پک
عیب یابی دستگاه بسته بندی
اولین قدم برای شروع فرآیند تعمیر دستگاه بسته بندی، عیب یابی دستگاه پکینگ است که با پیداکردن دلیل اصلی خرابی در سیستم میباشد. در این قسمت باید مشخص شود که مشکل دستگاه شما دقیقا چیست. با کمک ابزارهای اندازه گیری مانند تستر فیوز، مولتی متر و نرمافزارهای مانیتوریگ میتوان دلیل اصلی خرابی را پیدا کرد. این مرحله بسیار مهم است و باید توسط کارشناسان بسیار کاربلد و خبره انجام شود. اشتباه در این مرحله میتوان زمان تعمیر و هزینههای تعمیر و نگهداری از دستگاه را افزایش دهد.
در این مرحله قطعات مکانیکی مانند تسمهها، زنجیرها و بلبرینگها بررسی میشود که در محل دقیق خود قرار گرفته باشند و از صحت عملکرد آن نیز اطمینان حاصل میشود. تیغهها، المنتهای حرارتی و سیستم پنوماتیک، قسمتهای مکانیکی هستند که باید بهصورت کامل بررسی شوند. چون در بیشتر مواقع اشکال در اجزای مکانیکی باعث آسیب رسانی به دستگاه میشود.
در صورت تمامی قطعات مکانیکی از سلامت کامل برخوردار بودند ولی همچنان دستگاه بسته بندی کار نمیکرد؛ باید به سراغ بررسی تجهیزات و قطعات سیستم الکترونیکی رفت. ابتدا بردهای الکترونیکی باید بررسی شود و از صحت عملکرد تمامی اجزا آن مطمئن شد. در بعضی از مواقع عیب دستگاه در تجهیزاتی مانند PLC، سنسور یا کابلها میباشد و پس نباید از آن غافل شد. سیم و کابلهای کلی سیستم را بررسی شود و از قطع نبودن یا عدم اتصالی آن باید اطمینان حاصل کرد.
تعمیر یا تعویض قطعات معیوب
پس از بررسی کامل تجهیزات سیستم و پیدا کردن عیب اصلی دستگاه باید آن تجهیزات معیوب تعویض شوند. اما بعضی از تجهیزات الکترونیکی مانند PLCها هزینه جایگزینی و راهاندازی بسیار زیادی دارند و به غیر از این هزینهای که از توقف تولید به شما وارد میشود باید به آن اضافه کرد که هزینه های شما را به شکل چشمگیری افزایش میدهد. از این روی تعمیر این قطعات حساس در مجموعههای فنی و مهندسی مانند نیک صنعت میتواند در کاهش هزینهها به شما کمک کند.
تست دستگاه بسته بندی
پس از تعمیر دستگاه بسته بندی این ابزار باید به صورت کامل مورد تست و بررسی قرار گیرد. تست نهایی شامل دوبخش ابتدا باید عملکرد کلی دستگاه مورد تست قرارگیرد. در تست عملکرد مواردی مانند سرعت انجام فرآیند ، میزان دقت در انجام دستوارت سیستم و حرارت قطعات داخلی مورد بررسی قرار گیرد. اگر تمامی مراحل بالا عملکردی درست به نمایش بگذارند خروجی نهایی سیستم و کیفیت بسته بندی با سطحی مناسب انجام میشود. در قدم بعدی برای اینکه از صحت ایمنی دستگاه مطمئن شویم باید سیستم توسط متخصص این حوزه مورد تست ایمنی قرار گیرد. این برای جلوگیری آسیب به اپراتور و کاربران سیستم میباشد.
تنظیم و پارامتر دهی نهایی
آخرین مرحله فرآیند تعمیر دستگاه شیرینگ پک، کالیبراسیون و پارامتردهی به دستگاههای دیجیتال است تا فرآیندها را بهدرستی انجام دهند. با تنظیم زمان دقیق دوخت یا حرارت، تنظیم فاصلهها وسرعتها و کالیبره کردن سنسورها و چشمهای الکترونیکی مطابق نیاز کلی مجموعه صنعتی میتوان از مرحله نیز عبور کرد. بعد از اتمام این مرحله دستگاه بسته بندی آماده بهرهبرداری و استفاده میباشد.
تعمیر دستگاه پکینگ در انواع مختلف
همانطورکه میدانید دستگاههای بسته بندی انواع مختلفی دارند که نوع کاربری آنها متفاوت است. با توجه به نوع پروژه و فرایند سیستم، دستگاه پکینگ و بسته بندی مراحل متفاوتی دارند. در ادامه هر کدام از آنها را معرفی میکنیم:
- سرویس و تعمیر دستگاه بسته بندی پالت (Pallet Wrapping Machines)
- تعمیر دستگاه درزگیر کارتن (Carton Sealer Machines)
- سرویس و تعمیر دستگاه پالت پیچ ماشینی (Machine Pallet Wrapper)
- تعمیر دستگاه پر کننده فضا خالی (Void Fill Machines)
- سرویس و تعمیر دستگاه بسته بندی پالت دستی (Hand Pallet Wrap Machines)
- تعمیر دستگاه شیرینگ پک (Shrink Machines)
- سرویس و تعمیر دستگاه بسته بندی وکیوم (Vacuum Packaging Machine)
- تعمیر دستگاه کارتنر (Cartoning machine)
- سرویس و تعمیر دستگاه Vertical Form Fill Seal (VFFS)
- تعمیر دستگاه دوخت و پاکت پرکن (Pouch Fill and Seal)
از بین این دستگاهها بسته بندی، دستگاه بسته بندی وکیوم و دستگاه شیرینگ پک، بیشترین کاربرد را دارند. در واقع دستگاه بسته بندی وکیوم برای محصولات غذایی مانند تنقلات، دانهها، انواع پودرها و سسها استفاده میشود. اگر تعمیر دستگاه بسته بندی وکیوم به موقع انجام شود، میتواند ماندگاری محصولات غذایی را افزایش دهد و کیفیت آنها را حفظ کند.
نکات مهم نگهداری برای پیشگیری از تعمیر دستگاه بسته بندی
قبل از شروع به تعمیر دستگاه شیرینگ پک، حتما مطمئن شوید که برق سیستم شما بهصورت کامل قطع است. در حین انجام فرآیند تعمیر از دستکش و ابزارهای ایزوله استفاده کنید. معمولا به دلیل فشاری که به تجهیزات وارد میشود دمای نسبتا بالایی دارند. قبل از دست زدن و شروع تعمیر قطعات داخلی دستگاه داغ نباشند تا دچار سوختگی نشوید. در بعضی از دستگاههای بسته بندی از تیغههای برنده استفاده میشود در زمان تعمیر از محافظ تیغه استفاده کنید تا از آسیب به خود جلوگیری شود.
برنامه نگهداری برای پیشگیری از تعمیر دستگاه بسته بندی طراحی میشود که باید مواردی مهمی بررسی شود. برنامه نگهداری باید مواردی را مانند بررسی کامل دستگاه شیرینگ پک و ماشین آلات، تعویض منظم قطعات سایشی و روانکاری منظم دستگاه را داشته باشد. در ادامه 5 نکته مهم برای افزایش طول عمر و روشهای کاهش هزینه تعمیر دستگاه بسته بندی و شیرینگ پک را بیان میکنیم.
برنامه ریزی برای سرویس دورهای منظم
یک برنامه نگهداری برای پیشگیری از تعمیر دستگاه بسته بندی، دارای بازدید منظم برای روغن کاری، تمیزکاری، بررسی قطعات سایشی و کالیبراسیون، از بروز خرابیهای دستگاه پکینگ جلوگیری میکند. دسنگاه بسته بندی، حداقل هر سه ماه تا شش ماه باید بررسی و سرویس شود. تمیز کردن دستگاه برای دستیابی به بهترین عملکرد دستگاه دسته بندی، ضروری است. قبل از تمیز کردن، دستگاه را خاموش کنید و از برق بکشید.
ماشین آلات شیرینگ پک و دستگاه بسته بندی نیاز به یک نگهداری منظم و روزانه دارد که توصیه میشود پس از هر شیفت کاری، دستگاه بسته بندی مخصوصا قسمتهای متحرک تمیز شود. تعداد دفعات تمیز کاری، به نوع محصول و دستگاه بسته بندی بستگی دارد. ذرات ریز مانند ذرات چسب، ذرات بسته بندی یا گرد و غبار بر روی اجزا میتواند خرابی دستگاه و سنسور را به دنبال داشته باشد و همچنین عملکرد دستگاه بسته بندی را مختل میکند. در هر شیفت، وضعیت تجهیزات ایمنی بررسی شود.
آموزش درست اپراتور
اکثر مشکلات ماشین آلات و دستگاه بسته بندی ناشی از استفاده نادرست و عدم اطلاعات کافی اپراتور است. آموزش کارکنان و پرسنل در زمینه نحوه راه اندازی دستگاه بسته بندی وکیوم و کار با دستگاه شیرینگ پک، میتواند هزینه تعمیر دستگاه بسته بندی را کاهش دهد.
استفاده از قطعات یدکی استاندارد و اورجینال
در صورتی که نیاز به تعویض قطعات فرسوده وخراب باشد، باید از قطعات اورجینال و استاندارد استفاده شود. قطعات بی کیفیت باعث آسیب بیشتر به دستگاه میشود و هزینه و خسارات مالی بیشتری را به دنبال دارد. در طول کارکرد، دستگاه بسته بندی و دستگاه شیرینگ پک دچار تغییرات دمایی و لرزش میشوند که میتواند باعث شل شدن گیرهها، پیچها و بستها شود. این موارد را باید حداقل هر 6 ماه یکبار بررسی شوند.
ثبت و تحلیل گزارش عملکرد و تعمیر دستگاه بسته بندی
یک چک لیست و دفترچه برای ثبت تعمیرات و نگهداری دستگاه بسته بندی بهصورت روزانه و ماهانه تهیه شود تا عملکرد دستگاه زیر نظر گرفته شود. همین روش میتواند از بروز خطا جلوگیری کند و همچنین دلایل خطا را سریعتر شناسایی میکند.
جمع بندی تعمیر و عیب یابی دستگاه پکینگ
همانطور که گفته شد این تجهیزات ابزارآلات تخصصی و برای تعمیر این دسته از ماشین آلات باید از سطح خوبی از علم و ذانش برخودار بود به همین دلیل برای انجام تعمیرات روی قطعات حتما از افراد متخصص این حوزه کمک بگیرید. در صورتی که در زمینه نیاز به کمک داشتید می توانید با کارشناسان بخش فنی نیک صنعت تماس بگیرید.
راههای ارتباطی نیک صنعت
- شماره تماس: 87700210-021 (30 خط)
- واحد فروش: 09197872783
- واحد آموزش: 09197872786
- واحد تعمیرات: 09197872789
- ایمیل: info@nicsanat.com
- آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، خیابان پیمانی(یازدهم)، پلاک 17
نظرات کاربران