دستگاه بچینگ برای توزیع و ترکیب مواد و مصالح در پروژههای بزرگ و صنعتی به کار میرود. دستگاه بچینگ در انواع مختلف است که برای صنایع ساختمانی، صنایع مواد غذایی، سیمان و ... کاربرد دارد. دستگاه بچینگ و قطعات داخلی آن با گذر زمان فرسوده میشود که نیاز به تعمیر دارد. تعمیرات تخصصی و اورهال بچینگ در زمان خرابی بسیار مهم است و یک فرایند تخصصی با دانش بالا به شمار میرود. در ادامه دلایل خرابی دستگاه بچینگ و نحوه تعمیر دستگاه بچینگ را مورد بررسی قرار میدهیم. دستگاه بچینگ معمولا دارای بخشهای مختلفی مانند الکتریکی، پنوماتیکی و کنترلی هستند. در ادامه به تعمیر دستگاه بچینگ میپردازیم.
دستگاه بچینگ بر اساس کاربرد، ظرفیت، نوع نصب، متفاوت هستند. به همین روشهای نگهداری و خرابی دستگاه بچینگ با هم تفاوت دارند. در ادامه دسته بندی بچینگ پلانت را توضیح میدهیم.
تعمیر دستگاه بچینگ بر اساس مکان نصب
دستگاه بچینگ ثابت: قابلیت نصب دائمی در محل کارخانه دارد و مناسب پروژههای بزرگ و بلند مدت با ظرفیت بالا است.
دستگاه بچینگ سیار: قابلیت نصب آسان در زمان بسیار کوتاه را دارد و برای پروژههای موقت و کوتاه مدت مناسب است.
سرویس و تعمیر دستگاه بچینگ بر اساس نوع میکسر (مخلوط کن)
دستگاه بچینگ درام میکسر: دارای مخلوط کن بشکهای و گردش بشکه برای ترکیب مصالح است.
دستگاه بچینگ پان میکسر: این دستگاه دارای بازوهای همزن یا کف چرخان است و برای بتنهایی با کیفیت بالا کاربرد دارد.
دستگاه بچیینگ توزین شفت میکسر: دو محور همزن دارد که برای بتنهای خاص و با کیفیت بالا مناسب است.
عدم بررسی به موقع تیغهها و قطعات محرک، صفحات داخلی دستگاه میکسر، ساییدگی شدید، تمیز نکردن درام میکسر باعث خرابی دستگاه بچینگ میکسر میشود. البته عدم بررسی زنگزدگی یا ترکخوردگی هم از دلایل تعمیر دستگاه میکسر است. پس از هر بار استفاده از دستگاه بچینگ میکسر، آن را با آب و شن بشورید تا از سفت شدن بتن پیشگیری کند؛ در غیر این صورت، برای تعمیر بچینگ میکسر باید اقدام کنید.
تعمیر دستگاه بچینگ بر اساس نوع کنترل
دستگاه بچینگ دستی: این دستگاه نیاز به یک اپراتور دارد تا بهصورت دستی وزن کشی کند و دقت و هزینه پایینتری دارد.
دستگاه بچینگ نیمه اتوماتیک: فرایند دستگاه بهصورت خودکار و دستی است و نسبت به دقت آن، قیمت آن متناسب است.
دستگاه بچینگ تمام اتوماتیک: این فرایند با PLC یا کامپیوتر قابل کنترل است و همچنین دقت و ظرفیت بالایی دارد.
در دستگاه بچینگ نیمه اتوماتیک و اتوماتیک، فرایند توسط کنترلر PLC بررسی و کنترل میشود و همین نوار نقاله باید بهدرستی تنظیم شود تا از انحراف جلوگیری کند. رولرها را باعث کند شدن نوار نقاله میشود و باید به موقع تعویض گردد تا فرایند نوار نقاله (کانوایر) روانتر باشد.
سرویس و تعمیر دستگاه بچینگ بر اساس نوع توزین
دستگاه بچینگ توزین وزنی: بچینگ توزین بر اساس وزن، دقت بالایی در اندازه گیری دارد. مصالح با استفاده از ترازوهای دیجیتال یا مکانیکی توزین میشوند و قابلیت اتصال به PLC را دارد و همچنین میتوان دادهها را ثبت و کنترل کرد.
دستگاه بچینگ توزین حجمی: مصالح و مواد بر اساس حجم اندازه گیری میشوند و مناسب پروژههای کوچک با دقت کمتر است.
با کالیبراسون به موقع مخصوصا کالیبراسیون سلول بار (Load Cell) میتوانید دقت عملیات توزین و بچینگ را بالا ببرید و از خرابی و تعمیر دستگاه توزین جلوگیری کنید. با این روش به راحتی میتوانید از سیلو و خازنهای ذخیره بهدرستی نگهداری کنید و از نظر قوس دادن، گرفتگی و خورندگی پیشگیری کنید.
تعمیر دستگاه بچینگ بر اساس نوع کاربرد
دستگاه بچینگ بر اساس نوع کاربرد به انواع محتلفی تقسیمبندی میشود و با توجه به نیاز پروژه و نوع صنایع، ویژگیهای منحصربهفردی را دارد. بنابراین این دستگاه بچینگ برای صنایع مواد غذایی، صنایع ساختمانی، سیمان ، بتن، پلاستیک و پلیمر، صنایع شیمیایی و دارویی به کار میرود. تعمیرات دستگاه بچینگ در انواع مختلف با هم تفاوت دارند و حتی نحوه نگهداری آنها نیز با هم دارند.
عیب یابی دستگاه بچینگ
در قدم اول باید با مشکلات رایج دستگاه شناخت خوبی داشته باشیم. ابتدا عملکرد توزین را بررسی و از انجام درست فرآیند مطمئن شوید. در قدم بعدی دریچههای خروج مصالح را باید بررسی شوند. در صورت مشاهده اختلال در عملکرد میکسر باید بهصورت کامل این بخش مورد بررسی قرار بگیرد. خرابی در سنسورها و لودسل بیشترین دلیل آسیب دستگاه بچینگ است. عدم توجه به فرمان اتاق اپراتور از دلایل دیگر خرابی بچینگ است. برای پیدا کردن دلیل اصلی خرابی دستگاه بچینگ، ابتدا به تابلو کنترل یا محل قرارگیری PLC و HMI مراجعه کنید. در بیشتر مواقع کد خطا برای سرعت در عیب یابی سریع تر برای شما به نمایش گذاشته شده است.
تعمیر اجزا مختلف دستگاه بچینگ
بعد از پیدا کردن دلیل اصلی خرابی شروع به تعمیر دستگاه بچینگ میکنیم. البته تعمیر هر بخش با بخش دیگر متفاوت بوده و احتیاج به سطح بالایی از دانش فنی نیاز دارد. در ادامه بیشتر با تعمیر دستگاه بچینگ هر بخش از دستگاه آشنا میشویم.
تعمیر سیستم توزین
تعمیر دستگاه بچینگ از قسمت توزین آغاز میشود. سیستم توزین از دو بخش لودسل و کنترلر تشکیل شده است. لودسل وظیفه اندازه گیری وزن دقیق مصالح را بر عهده دارد. در واقع لودسل یک سنسور وزن که خرابی و اختلال در آن باعث خطا در مخلوط بتن میشود. در صورت که به این بخش شک دارید کابلها و اتصالات آن را بررسی کنید. قدم دوم ولتاژ تغذیه و سیگنال خروجی را با مولتی متر بررسی کنید. کالیبراسیون مجدد از طریق PLC، راه حل دیگری است که به شما در عیب یابی و تعمیر دستگاه بچینگ به شما کمک کند. در قدم دوم بررسی سیستم توزین باید PLC بررسی شود. در این قسمت باید از ورودی آنالوگ و صحت آنها مطمئن شویم.
تعمیر و بررسی سیستم مکانیکی
یکی از بخشهایی که در تمام دستگاهها صنعتی وجود دارد، قسمت مکانیکی است. در دستگاه بچینگ قسمت مکانیکی از سه بخش سیلو مصالح، بالابرها و میکسر تشکیل شده است. در صورت خرابی در دریچههای سیلو مصالح یا گیر کردن آن، از دلایل عمده خرابی جکهای پنوماتیکی است. هنگام خرابی دستگاه بچینگ، باید بالابرها یا نوارهای نقاله بررسی شود و هر کدام از تجهیزات مانند موتور، تسمه، رولیک و گیربکس نیز باید عیب یابی شود. در زمان تعمیر دستگاه بچینگ میکسر، قطعات مکانیکی مانند پرهها یا یاتاقانهای آن عیب یابی و در صورت نیاز تعویض شوند.
باید سیستم پنوماتیک و سیستم هیدرولیک فاقد هر گونه نشتی باشد؛ زیرا باعث افت فشار و کاهش راندمان میشود. بنابراین واشر و پکینگ خراب باید تعویض شوند و شیرها و شلنگها را از نظر نشتی بررسی شوند. جکهای پنوماتیکی یکی از قسمتهای مهم دستگاه بچینگ که وظیفه باز و بسته کردن دریچههای سیلو مصالح را دارند. در هنگام بررسی این جکها نشتی هوا، فشار کمپرسور و شیرهای برقی آن را با دقت بازبینی میشوند. همچنین نوار نقاله، زنجیر و تسمه را از نظر ساییدگی، شل شدگی یا خارج شدن از محور مورد بررسی قرار میگیرند. در صورت هر گونه فرسودگی، قطعات معیوب، تعویض خواهند شد. در زمان تعمیر، از وضعیت و عملکرد قسمتهای مکانیکی کلاچ و ترمز نیز اطمینان حاصل میشود.
تست عملکردی نهایی
بعد از اتمام مراحل عیب یابی و تعمیر دستگاه بچینگ باید المانهایی مانند وزن هر مخزن، صحت عملکردی از تایمینگ پر و خالی شدن مصالح، تست میکسر را کالیبره کرد. در نهایت با آزمایش نمونه بتن یا هر مصالح دیگری، جهت اطمینان از درست بودن فرآیند این مرحله به پایان میرسد.
روشهای نگهداری دستگاه بچینگ
برای پیشگیری از خرابی دستگاه بچینگ بهتر است نکات مربوط به نگهداری و مراقبت از دستگاه را بدانید. نگهداری منظممیتواند بهطور قابل توجهی هزینه تعمیر دستگاه بچینگ را کاهش دهد. در ادامه نکات مهم در مورد نگهداری و بازرسی روزانه، کالیبراسیون، تعمیرات پیشگیرانه و … را توضیح میدهیم.
ماندگاری بتن در بخشهای مختلف میکسر، نوار نقاله، بدنه، هاپر و سیلو باعث فرسودگی قطعات و همچنین کاهش راندمان میشود. بدنه دستگاه بچینگ را تمیز نگه دارید و هر گونه موانع و آلودگی را پاک کنید. از دستگاه شست و شو پر فشا ر برای تمیز کردن مصالح و بتن استفاده کنید. تابلو کنترل و تجهیزات را با دستمال مخصوص پاک کنید تا گرد و غبار باعث آسیب به مدار نشود.
وضعیت روغن کاری، تجهیزات کنترلی و مدارات برق را بررسی کنید و روزانه یا هفتگی آنها را روانکاری کنید. قطعات مکانیکی نیز باید روغن کاری شوند و از روانکننده مناسب مانند گریس لیتیومی یا یک روانکننده مقاوم در برابر دما بالا برای یاتاقان، چرخ دنده و لولا انجام دهید.
قبل از شروع هر شیفت کاری، مقداری آب را داخل درام (مخلوط کن) دستگاه بچینگ بریزید و بعد از 1 تا 2 دقیه آن را با دور بالا بچرخانید.
در زمان کارکرد دستگاه بچینگ به صدای الکتروموتور، گیربکس و چرخ دندهها گوش کنید تا در صورت شنیدن هر گونه صدا غیر عادی، اقدام به عیب یابی و تعمیر دستگاه بچینگ توسط افراد با تجربه کنید. البته دما دستگاه را نیز باید کنترل کنید.
کالیبراسیون سیستم توزین را بهصورت ماهانه و فصلی انجام دهید ودستگاه بچینگ توزین سیمان، سنگدانه، آب و … را کالیبره کنید و از وزنه استاندارد برای دقت آن استفاده کنید. دادههای کالیبراسیون را ثبت کنید و خطاها را به گونهای تنظیم کنید تا نسبت بتن با نیاز پروژه مطابقت داشته باشد.
جمع بندی
توجه به سرویس و نگهداری دورهای میتواند روند نیاز به تعمیر دستگاه بچنیگ را به شدت کاهش دهد. با اقداماتی مانند روغن کاری قطعات مکانیکی جهت جلوگیری سایش تجهیزات با یکدیگر، نگهداری درست از سنسورها و لودسل و همچنین بررسی دورهای جکها، کمپرسور مطمئن شوید. حتما بهصورت دورهای از برنامههای PLC دستگاه بچینگ بکآپ تهیه کنید تا در مواقع مهم بتوانید از آن استفاده کنید.
اگر علائمی مانند صدا غیر عادی دستگاه بچینگ، کاهش راندمان و بازدهی، ساییدگی قطعات، نشتنی و … را مشاهده کردید؛ نشاندهنده نیاز فوری برای تعمیر و سرویس دستگاه بچینگ است. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
02چگونه میتوان دقت بتن و مواد تولید شده را با دستگاه بچینگ را تضمین کرد؟
برای اطمینان از دقت بتن و مواد تولید شده، بهصورت منظم از ترازو و ابزارهای اندازه گیری استفاده کرد. در نهایت دستگاه بچینگ توزین باید کالیره شود. با کالیبراسیون دستگاه بچینگ و بررسی روزانه این دستگاه میتوان یک محصول خوب را تولید کرد. نگهداری منظم میکسرها و تعویض به موقع تیغهها میتواند به کیفیت بالا محصول مانند بتن کمک بسزایی کند.
03آیا میتوان از دستگاه بچینگ در شرایط آب و هوایی خاص استفاده کرد؟
اگر دستگاه بچینگ را متناسب با نوع آب و هوا و فصل باید آمادهسازی کرد. در نهایت برای فصل زمستان، لولهها باید عایقبندی شوند و از افزودنیهای سرد باید استفاده کرد.
در فصل تابستان، باید از یک تهویه مناسب و فن خنک کننده استفاده کرد و سطح مایعات را در تابستان باید کنترل کرد.
البته عایقبندی واشر، مهر و موم و پوششهای محافظتی در تمام فصول سال ضروری است.
04هزینه عیب یابی دستگاه بچینگ چه قدر است؟
عیب یابی در شرکت نیک صنعت بهصورت کاملا رایگان انجام میشود. سپس یک گزارش از خرابیها و قطعاتی که باید تعویض شوند، برای شما ارسال میشود. در صورت تایید شما، کارشناسان ما، اقدام به تعمیر دستگاه بچینگ میکنند.
05تعمیر دستگاه بچینگ چه قدر طول میکشد؟
اگر خط تولید شما از کار بیفتد و خیلی ضروری باشد در سریعترین زمان ممکن دستگاه تعمیر خواهد شد و کار شما در اولویت همه قرار میگیرد.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “تعمیر دستگاه بچینگ” لغو پاسخ
همچنین می توانید فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان مجموعه ما با شما تماس بگیرند.
نظرات کاربران