تعمیر دستگاه بچینگ
یکی از دستگاههای که در پروژههای بزرگ برای توزیع و ترکیب مصالح به کاربرده میشود دستگاه بچنیگ میباشد. این دستگاه از هر نوعی هم که باشند با گذشت زمان احتیاج برای تعمیر و اورهال دوباره دستگاه افزایش مییابد. تعمیر دستگاه بچینگ یک فرآیند تخصصی در حوزه ماشین آلات صنعتی که احتیاج به سطح بالایی از علم و دانش دارد. دستگاه بچینگ معمولا دارای بخشهای مختلفی مانند الکتریکی ، پنوماتیکی و کنترلی هستند. در ادامه به بخشهای مختلف یک دستگاه بچینگ و روش تعمیر هر یک از آنها میپردازیم.
عیب یابی اولیه شروع تعمیرات
در قدم اول باید با مشکلات رایج دستگاه شناخت خوبی داشته باشیم. ابتدا عملکرد توزین را بررسی و از انجام درتت فرآیند مطمئن شوید. در قدم بعدی دریچههای خروج مصالح را باید بررسی شوند بسیاری از دلایل خرابی در دستگاه بچینگ همین دلیل بسیار معمولی میباشد. در صورت مشاهده اختلال در عملکرد میکسر باید به صورت کامل این بخش مورد بررسی قرار بگیرد. خرابی در سنسورها و لودسل بیشترین دلیل آسیب دستگاه بچینگ میباشد. عدم توجه به فرمان اتاق اپراتور دیگر خرابی شایع در بچینگ ها میباشد. برای راحتی درپیدا کردن دلیل اصلی خرابی ابتدا به تابلو کنترل یا محل قرارگیری PLC و HMI مراجعه کیند در بیشتر مواقع کد خطا برای سرعت در عیب یابی سریع تر برای شما به نمایش گذاشته شده است.
تعمیر اجزای مختلف دستگاه بچینگ
بعد از پیدا کردن دلیل اصلی خرابی شروع به تعمیر دستگاه بچینگ میکنیم. البته تعمیر هر بخش با بخش دیگر متفاوت بوده و احتیاج به سطح بالایی از دانش فنی نیاز دارد. در ادامه بیشتر با تعمیر هر بخش دستگاه آشنا میشویم.
تعمیر سیستم توزین
تعمیر دستگاه بچینگ از قسمت توزین آغز میشود. سیستم توزین از دو بخش لودسل و کنترلر تشکیل شده لودسل وظیفه اندازکیری وزن دقیق مصالح را بر عهده دارد. در واقع لودسل یک سنسور وزن که خرابی و اختلال در آن باعث خطا در مخلوط بتن میشود. در صورت که به این بخش شک دارید کابلها و اتصالات آن را بررسی کنید. قدم دوم ولتاژ تغذیه و سیگنال خروجی را با مولتی متر بررسی کنید. کالیبراسیون مجدد از طریق PLC دیگر راه حلی که ممکن به شما در بازیابی و تعمیر دستگاه بچینگ به شما کمک کند. در قدم دوم بررسی سیستم توزین باید PLC بررسی شود در این قسمت باید مطمئن شویم ورودی آنالوگ و صحت انها مطمئن شویم.
تعمیر و بررسی سیستم مکانیکی
همان طور که پیتر نیز به آن پرداختیم ابزارآلات صنعتی از چند بخش مختلف تشکیل شدهاند، یکی از بخشهایی که در تمام دستگاهها صنعتی وجود دارد قسمت مکانیکی میباشد. در دستگاه بچینگ قسمت مکانیکی از سه بخش سیلوی مصالح ، بالابرها و میکسر تشکیل شده که هر بخش باید به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد. در صورت خرابی در دریچههای سیلوی مصالح یا گیر کردن آن دلیل عمده آن خرابی در جکهای پنوماتیکی میباشد. هنگام خرابی در بالابرها یا نوارهای نقاله باید چند بخش مانند موتور ، تسمه ، رولیک و گیربکس دستگاه بررسی شود. میکسر دیگر بخش مکانیکی دستگاه بچینگ که ممکن پرهها یا یاتاقانهای آن نیاز به تعمیر و تعویض داشته باشد.
جکهای پنوماتیکی یکی از قسمتهای مهم دستگاه بچینگ که وظیفهی باز و بسته کردن دریچههای سیلوی مصالح را دارند. در هنگام بررسی این جکها نشتی هوا ، فشار کمپرسور و شیرهای برقی آن را با دقت مورد بازبینی قرار دهید.
تست عملکردی نهایی
بعد از اتمام مراحل عیب یابی و تعمیر دستگاه بچینگ باید دستگاه را به صورت دقیق با توجه به المانهایی مانند وزن هر مخزن ، صحت عملکردی از تایمینگ پر و خالی شدن مصالح ، تست میکسر و زمان اختلاط کالیبر کرد. در نهایت با آزمایش نمونه بتن جهت اطمینان از انجام درست فرآیند این مرحله به پایان میرسد.
جمع بندی
توجه به سرویس و نگهداری دورهای میتواند روند نیاز به تعمیر دستگاه بچنیگ را به شدت کاهش دهد. با اقداماتی مانند روغن کاری قطعات مکانیکی جهت جلوگیری سایش تجهیزات با یکدیگر ، نگهداری درست از سنسورها و لودسل و همچنین بررسی دورهای جکها ، کمپرسور و شلنگهای پنوماتیکی دستگاه از باز بود این شریانهای مهم مطمئن شوید. حتما به صورت دورهای از برنامهها پی ال سی دستگاه یک بکآپ تهیه کنید تا موقع مهم و حساس بتوانید از آن استفاده کنید.
راههای ارتباطی نیک صنعت
- شماره تماس: 87700210-021 (30 خط)
- واحد فروش: 09197872783
- واحد آموزش: 09197872786
- واحد تعمیرات: 09197872789
- ایمیل: info@nicsanat.com
- آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، خیابان پیمانی(یازدهم)، پلاک 17
نظرات کاربران