مزایا آموزش تیاپورتال
TIA از مخفف 3 کلمه تشکیل میشود که شامل Totally، Integrated، Automation میشود. خود این سه کلمه بیانکننده گستردگی و جامعیت نرم افزار در زمینه اتوماسیون صنعتی است. با این نرم افزار از صفر تا صد یک پروژه اتوماسیون صنعتی را میتوانید اجرا نمایید. با آموزش تیا پورتال میتوانید با کارآمدی و سرعت بیشتر، تجهیزات اتوماسیون را برنامه نویسی و پیکربندی نمایید. همین سرعت بالا، باعث کاهش زمان تولید، افزایش کارایی و کنترل بهتر سیستم تولیدی میشود و در نهایت یاعث کاهش هزینههای خط تولید و افزایش محصول میشود.
در این آموزش تیاپورتال، به نحوه پیکربندی نرم افزاری و سخت افزاری، انواع پی ال سی زیمنس در سریهای مختلف میپردازیم. همچنین اولین پروژه را در محیط نرم افزار TIA Portal ایجاد میکنیم. تیاپورتال برای برنامه نویسی پی ال سی زیمنس سری S7-1200 و S7-1500 استفاده میشود و میتوانید مراحل شبیه سازی PLC در یک فرایند را کنترل کنید. برای ارتباطات با PLCهای دیگر میتوانید پروتکل ارتباطی خود مانند پروفی باس، اترنت، پروفی نت را انخاب نمایید و همچنین میتوانید ارتباطات پی ال سی با سایر تجهیزات مانند سروو موتور و اینورتر را نیز کنترل نمایید.
یکی از قابلیتها و ویژگیهای منحصربهفرد این نرم افزار، آپلود و بارگذاری پروژههایی است که با نرم افزار (SIMATIC MANAGER) سیماتیک منیجر نوشته شدهاند. حالا آن برنامهای که از قبل نوشته شده است را میتوانید با نرم افزار TIA Porta ران RUN کنید و تغییرات لازم را ایجاد نمایید. در ادامه میتوانید با دوره آموزش TIA Portal این موارد مهم و ضروری را یاد بگیرید.
برای شرکت در دوره تیا پورتال و یادگیری نرم افزار TIA Portal با شماره 87700210-021 تماس بگیرید.
آموزش تایمر PLC S7-1200 در برنامه TIA POTTAL
برای شروع برنامه نویسی ابتدا نرم افزار TIA Portal را باز کنید و بعد از ایجاد یک پروژه جدید و انتخاب اسم آن، روی گزینه CREAT کلیک کنید.
سپس از قسمت Configure a device و add new device، ورژن و مدل cpu را با توجه به ordernumber آن انتخاب کنید.
سپس در صفحه ایجاد شده signal board ، comunication madule و کارتهای مورد استفاده را وارد سخت افزار کنید و plc را کامپایل کنید. در نهایت از قسمت devices و سپس program blocks وارد پنجره OB1 شوید. خب در ادامه میخواهیم به توضیح تایمرها نرم افزار تیا پورتال بپردازیم. در قسمت Timer Operations، توابع تایمر (TP,TON,TOF,TONR) را مشاهده میکنید که به توضیح آن خواهیم پرداخت.
آموزش تیا پورتال و نحوه عملکرد تایمر TP
تایمر TP در واقع تایمر پالس (Pulse timer) است و عملکرد آن بهصورت تاخیر در قطع تحریک دائم است. در این تایمر با فعال شدن پایه ورودی IN (I0.0) خروجی Q (Q0.0) روشن میشود و پس از طی مدت زمان معین به تایمر در قسمت TP (بهطور مثال: 5S) خروجی Q خاموش میشود. با دادن حافظه به قسمت ES میتوانید شمارش زمان را در هر لحظه داشته باشید. اگر ورودی در حین کارکرد تایمر قطع شود، تاثیری در کارکرد تایمر ندارد و در واقع این تایمر نیازمند تحریک لحظهای است.
نحوه کارکرد تایمر TON
تایمر TON، در واقع کارکرد تایمر بهصورت تاخیر در زمان تحریک لحظهای است و این تایمر on delay میباشد. با فعال شدن پایه ورودی IN (I0.1) تایمر شروع به شمارش زمان میکند و پس از رسیدن به زمان معین در قسمت PT، خروجی Q (Q0.1) روشن میشود. اگر ورودی قطع شود، تایمر Reset میشود و با وصل شدن ورودی، از اول شروع به شمارش زمان میکندو در واقع تایمر نیازمند تحریک دائمی است. با دادن حافظه به قسمت ES میتوانید شمارش زمان را در هر لحظه داشته باشید.
نحوه عملکرد تایمر TOF
تایمر TOF در واقع بهصورت تاخیر در قطع عمل میکند و تایمر off delay است. در این تایمر با وصل شدن پایه IN (I0.2) خروجی Q (Q0.2) روشن میشود و با قطع شدن ورودی IN، تایمر شروع به شمارش زمان میکند و پس از رسیدن به زمان معین در قسمت PT خروجی Q قطع میشود. اگر در حین شمردن تایمر ورودی IN وصل شود، تایمر Reset میشود و با قطع شدن آن، دوباره تایمر شروع به شمارش زمان از اول میکند. در نتیجه، این تایمر با لبه پایین رونده ورودی شروع به شمارش میکند. با دادن حافظه به قسمت ES میتوانید شمارش زمان را در هر لحظه داشته باشید.
آموزش نحوه کارکرد تایمر TONR
تایمر TONR در وصل تاخیر دارد و دارای پایه Reset است. این تایمر امکان ادامه مجدد دارد و در واقع تین تایمرon delay reset است. با فعال شدن پایه ورودی IN (I0.3) تایمر شروع به شمارش زمان میکند و پس از رسیدن تایمر به زمان مشخص در قسمت PT، خروجی Q (Q0.3) روشن میشود. اگر در حین کار ورودی IN قطع شود، شمارش زمان تایمر متوقف میشود و اگر بهصورت مجدد وصل شود، شمارش تایمر از زمانیکه قطع شده بود، ادامه مییابد.
آموزش تیا پورتال بخش آنالوگ ورودی پی ال سی 1200 زیمنس
در خیلی از موارد ما نیاز به استفاده از سنسورهای آنالوگ داریم و برای مثال میتوان سنسور التراسونیک و pt100 اشاره کرد. برای این منظور لازم به استفاده از ورودی آنالوگ در plc میباشد. گاهی اوقات cpu که استفاده میکنید، قابلیت پشتیبانی آنالوگ ولتاژی و جریانی را ندارد. بنابراین ما از expansion card استفاده کنید و برای مثال ما در اینجا از کارت AI/AO را انتخاب میکنیم و در ادامه نحوه کانفیگ کردن این کارت را توضیح میدهیم.
ابتدا نرم افزار TIA Portal را نصب کنید و طبق مراحل زیر را اجرا نمایید. پس از باز کردن نرم افزار TIA پنجره زیر برای شما باز خواهد شد که در آن بر روی گزینه Creat new project کلیک کنید.
سپس در این قسمت پروژه خود را نام گذاری نمایید وگزینه creat را انتخاب کنید.
در این صفحه، روی گزینه configure a device کلیک کنید و سپس گزینه add new device را انتخاب نمایید.
در مرحله بعد مدل plc ،cpu و order number را بخوانید و در این قسمت آن را انتخاب نمایید.
زیمنس برای محصولات خود شمارهای به نام order number تعریف میکند که این order number تعیین کننده مدل محصول است که آن را خریداری میکنید. بنابراین در plc زیمنس با order number مواجه هستید که میتوان آن را از روی CPU و یا expansion card خواند و ورژن صحیح plc خود را وارد سخت افزار کنید. در مرحله بعد از گزینههای سمت راست، با کلیک بر روی گزینه hardware catalog میتوانید board و module موجود بر روی plc خود را وارد سخت افزار کنید. با آموزش تیا پورتال میتوانید بهراحتی یک پروژه کاربری را راه اندازی نمایید.
در آخر plc خود را compile (کامپایل) کنید.
برنامه نویسی plc در تیاپورتال
از پنجره سمت چپ (project tree) گزینه program block و سپس Main[OB1] را انتخاب نمایید و پنجره برنامه نویسی را باز کنید.
ما برای برنامه نویسی در زبان ladder بهصورت Network عمل میکنیم و المانها را در Network قرار میدهیم.
آنالوگ ورودی پی ال سی در نرم افزار تیاپورتال
برای ورودی آنالوگ، با توجه به CPU ملزم به استفاده از expansion card هستید؛ پس ابتدا باید کارت را وارد سخت افزار کنید. وارد قسمت device configuration شوید و از قسمت options نام کارت و order number آن را انتخاب کنید و به plc اضافه نمایید. بهطور مثال کارت AI/AO را وارد سخت افزار plc میکنید.
در ادامه آموزش TIA Portal بر روی کارت کلیک کنید و صفحه properties را باز کنید و کانالهای ورودی آنالوگ را مشاهده میکنید. با انتخاب آنها، جریانی یا ولتاژی بودن ورودی را تعیین کنید و آدرس کانال ورودی آنالوگ را بخوانید. همچنین باید گزینه Enable overflow diagnostics را غیر فعال کنید. اگر ورودی آنالوگ از بازه مشخص خارج شود، PLC زیمنس میتواند کانال را غیرفعال کند.
در آخر بعد از تنظیم کردن این موارد، plc را کامپایل کنید و وارد صفحه و بلوک OB1 شوید. برای خواندن ورودی آنالوگ از قسمت conversion operations دو بلوک norm و scale را وارد Network خود کنید.
در بلوک norm ورودی با فرمت int و خروجی با فرمت real میباشد که آن را تنظیم نمایید. برای خواندن ورودی 0 تا 10 ولت باید موارد زیر را رعایت نمایید و رنج پالسی که PLC S71200 به ازای این ولتاژ تولید میکند، 0 تا 2748 است. در بلوک norm در min مقدار 0 و در max مقدار 27648 را میریزید و در قسمت value آدرسی که برای کانال ورودی از قسمت properties را وارد میکنید (برای مثال IW96). خروجی نرمالایز، عددی بین 0 تا 1 است را در حافظه MD ذخیره میکنید (برای مثال MD100).
در بلوک scale ورودی و خروجی با فرمت real میباشند. خروجی از بلوک norm را به ورودی این بلوک (value) میدهید و سنسور min (مثال: 0) و در قسمت max سنسور ( مثال: 100) را وارد کنید و نتیجه را در MD ( مثال: MD200) ذخیره کنید.
آموزش تیا پورتال بخش خواندن جریان ورودی آنالوگ
برای ورودی آنالوگ جریانی در ابتدا از قسمتproperties کارت چنل موردنظر را جریانی انتخاب کنید و بازه ورودی را نیز مشخص کنید.
بعد از این تنظیمات دوباره کل پی ال سی را کامپایل کنید و همانند قسمت قبل دو بلوک norm و scale را وارد Network کنید. در بلوک norm در قسمت max عدد 27648، در بخش min عدد 0 و در value آدرس کانال ورودی آنالوگ را وارد کنید و خروجی را در حافظه (برای مثال MD20) ذخیره کنید که مقدار خروجی استاندارد است. سپس به همین ترتیب ورودی آنالوگ ولتاژی، خروجی بلوک norm را به ورودی بلوک scale دهید. max و min سنسور را در آن مشخص کنید و خروجی بلوک را در حافظهای ذخیره نمایید که میتوان از آن همان مقدار scale شده و مقدار جریان خود را بخوانید. آموزش تیا پورتال بسیار میتواند در راه اندازی سنسورهای آنالوگ کار را برای شما آسانتر کند.
چرا در دوره تیاپورتال زیمنس نیک صنعت شرکت کنیم؟
با توجه به این که برای hmi سری basic زیمنس هم میتوانید از این نرم افزار استفاده کنید، پیشنهاد ما برای برنامه نویسی hmi زیمنس یادگیری برنامه نویسی در نرم افزار Tia portal به جای نرم افزار wincc flexible است. کلاسهای آموزشی شرکت نیک صنعت با تجهیزات کامل و در محیطی آرام برگزار میشود و علاقهمندان در قالب یک کارگاه آموزشی اچ ام آی زیمنس، تمام فوت و فن برنامهنویسی را یاد میگیرند.
بعد از پایان این دوره هنرجو میتواند انواع hmi سری comfort و basic زیمنس را برنامهنویسی کند و در پروسههای صنعتی مختلف از این قابلیت استفاده کند. پیشنهاد ما برای بعد از این دوره شرکت در دوره مانیتورینگ تحت pc به جهت کنترل سیستم تحت pc در قالب نرم افزار Wincc است.
نحوه استفاده از tag logging برای نمایش تگها بهصورت منحنی و جدول در صفحه hmi و تعریف آلارم logها بسیار مهم و پراستفاده است. همچنین alarm analog ،discrete (آلارم دیجیتال و آنالوگ) بهصورت کامل معرفی شده و تفاوتهای آنها بررسی میشوند. همچنین قابلیتهای خاصی مانند نحوهی مانیتور کردن hmi بر روی چندین مانیتور و نحوهی کنترل سیستم از راه دور به وسیلهی تلفن همراه و همچنین log گیری بر روی فلش و انتقال دیتا به یک حافظهی usb را در این دوره آموزش میبینید و بهصورت کاملا عملی با تجهیزات بهروز یاد میگیرید.
آنچه در دوره تیاپورتال زیمنس آموزش
در این دوره المانهای طراحی را در قالب برنامههای مختلف معرفی میکنیم و نحوه تگ دادن به آنها در نرم افزار تیاپورتال را آموزش میبینید و بهصورت عملی تست میکنید. نحوه ساختن انیمیشن در wincc و متحرک سازی المانها را در ادامه دارید. یکی از مطالب بسیار مهم و کاربردی نحوه اتصال چندین plc به hmi comfort siemens میباشد که در بسیاری از پروژهها کاربرد دارد در دوره wincc in tiaportal آموزش میبینید. تعریف آلارمهای مختلف در دستگاه و نمایش آنها در صفحهی hmi تحت عنوان alarm list بخش کاربردی است که در دوره tia portal به آن میپردازیم. هر چه قدر برای سیستم شما آلارمهای بیشتری تعریف شده باشد سیستم دقیقتر و حرفهای است.
در بخش بعدی ایجاد سطح دسترسیهای مختلف برای صفحات و المانهای مختلف را پیش رو دارید. گاهی نیاز است برخی صفحات یا کلیدها در اختیار تمامی افراد قرار نگیرند که شامل موارد زیر است.
- صفحه تنظیمات
- بخش Set Pointها
- قسمت کالیبره کردن سنسورها
شما میتوانید چندین سطح دسترسی از پایینترین سطح تا بالاترین سطح را طراحی کنید و با توجه به حساسیت آن بخش پسورد بگذارید و در اختیار افراد قرار دهید. اسکریپت نویسی در hmi بخش بسیار مهمی است که میتواند قابلیتهای hmi را تا حد بسیار زیادی افزایش دهد که شما در این دوره با کاربردیترین دستورات اسکریپت نویسی آشنا میشوید.
سرفصلهای دوره آموزش مانیتورینگ HMI Siemens تحت نرم افزار Tia portal
- آشنایی با محیط نرم افزار TIA Portal
- نحوه تعریف انواع پروژه
- نحوه اتصال plc در محیط wincc
- بیان تفاوتهای نرم افزارهای wincc professional و wincc advance و WINCC FLEXIBLE
- بررسی تفاوتها بین نرم افزارهای wincc 7.4 و wincc tia portal
- تفاوت نسلهای مختلف HMI SIEMENS
- نحوه ساختن انیمیشن در WINCC
- تعریف تگ درنرم افزار HMI siemens تحت نرم افزار تیاپورتال
- طراحی صفحات گرافیکی در محیط graghic designer و ایجاد صفحات مختلف
- چگونگی اتصال hmi siemens به سایر plcها
- نحوه اتصال چند PLC به hmi siemens سری کامفورت
- دینامیک سازیobject
- تعریف کردن CONECTION با PLCهای مختلف
- تعریف آلارم و تهیه لیست آلارم
- تعریفuser ها و ایجاد سطح دسترسیهای مختلف و پسورد گذاری برای المانها و یوزرهای مختلف
- بررسی برنامه نویسی به زبان vb اسکریپت در نرم افزار تیاپورتال
- استفاده از tag logging برای استفاده از نمایش تگها بهصورت منحنی و جدول
- تعریف کردن الارم لاگ در HMI SIEMENS
- تفاوتهای ANALOG ALARM & DISCRETE (آلارم دیجیتال و آلارم آنالوگ)
- مانیتورینگ بر روی چند سیستم PC
- کنترل سیستم از طریق تلفن همراه و بررسی راهکارهای اتصال تلفن همراه به hmi siemens
- چگونگی ست کردن ip static در hmi siemens و کنترل از راه دور
- log گرفتن بر روی فلش در نرم افزار تیاپورتال
- انجام پروژههای عملی و کاربردی
راههای ارتباطی نیک صنعت
- شماره تماس: 87700210-021(30 خط)
- واحد فروش: 09197872783
- واحد آموزش: 09197872786
- واحد تعمیرات: 09197872789
- واحد پروژه: 09197872784
- ایمیل: info@nicsanat.com
- آدرس شرکت: تهران، خیابان بهشتی، خیابان میرعماد، کوچه پیمانی(یازدهم)، پلاک 17
نظرات کاربران